Bucureștenii s-au înghesuit la înscrierile pentru testarea de coronavirus
Au început înscrierile pentru marea testare plănuită încă de acum două luni în București. Peste trei mii de voluntari s-au înregistrat deja pe site-ul "testăm pentru Bucureşti.assmb.ro". Numărul ar fi fost probabil mai mare, dacă unii nu ar fi întâmpinat probleme la completarea formularului.
- Adolescentă de 15 ani, snopită în bătaie de un tânăr de 21 de ani, la un majorat. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- În ce domenii se înființează cele mai multe afaceri în România. Ramura care domină printre antreprenori
- Peste 3.000 de bucureșteni s-au înscris până acum pentru a fi testați de coronavirus.
- 11.000 de bucureșteni ar urma să fie testați de coronavirus.
Încă din primele minute de la lansare, platforma online de încriere în program a picat. Iar cei care nu au putut accesa site-ul, au întâmpinat alte probleme.
Unii, spre exemplu, au fost respinşi încă de la început. Reprezentanţii Primăriei spun că erorile ar fi putut fi cauzate de completarea incorectă a formularului de înscriere.
Nu oricine se poate înscrie însă în program. Voluntarii care vor să fie testaţi pentru noul coronavirus trebuie să ţină cont de anumite criterii.
Un criteriu foarte important pentru toţi cei care vor să participe este acela de a nu prezenta simptome asociate infectării cu noul tip de coronavirus.
Odată ce vor intra pe platformă, vor completa un document cu datele personale și o cerere de înscriere. Mai apoi îşi vor da consimţământul pentru participare.
Gabriela Firea, primarul Capitalei: Testarea este gratuită şi, după ce vă veţi înscrie pe această platformă, veți fi contactați de colegii noștri și programați la una dintre cele nouă clinici de stat și private afiliate programului nostru, în ziua și la ora pe care le doriți dumneavoastră.
Chiar şi copiii pot participa la marea testare.
Turkes Ablachim, director medical ASSMB: Vom acoperi toate persoanele, indiferent de vârstă, pentru minori, cererile vor fi completate de părinte sau reprezentant legal.
11 mii de bucureşteni vor afla dacă sunt infectaţi cu COVID-19. Dacă numărul de voluntari va fi depăşit, celelalte persoane vor fi incluse în a doua testare.
Gabriela Firea, primarul Capitalei: Este vorba de un studiu științific realizat pe un eşantion reprezentativ la nivelul municipiului București. Au fost selectate deja 10.500 de persoane din municipiul București, din toate cele șase sectoare ale Capitalei.
Cele două proiecte ale Primăriei Capitalei ar putea aduce concluzii clare despre virus, spun specialiştii.
Adrian Marinescu, medic: Cele două proiecte, în momentul în care vor avea nişte concluzii, şi asta se va întâmpla destul de repede, ne vor duce la nişte date precise despre ceea ce se întâmplă în Bucureşti. Cum circulă, care e procentul de asimptomatici, ce măsuri s-ar putea lua, cum evoluează fenomenul.
Testele vor fi prelucrate în 20 de laboratoare din cele nouă clinici cu care Primăria Capitalei a încheiat parteneriate. Voluntarii depistaţi pozitivi vor fi internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase ori în cele de suport, în funcţie de decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.
Pentru fiecare voluntar se va deconta suma de 200 de lei direct către laboratoarele incluse în proiectul "Testăm pentru Bucureşti".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰