Antena Meniu Search
x

Bucureşti, un mare şantier. Lucrările bat pasul pe loc, iar muncitorii dorm la propriu în utilaje

Bucureştiul e un mare şantier. Dar lucrările par să nu se mai termine din cauza muncitorilor care dorm - la propriu - în utilaje.

Vezi și

Bucureştiul e un mare şantier. Dar lucrările par să nu se mai termine din cauza muncitorilor care dorm - la propriu - în utilaje. Reporterii Observator au făcut o plimbare pe bulevardele Capitalei. Şi-au aflat astfel că zicala "pauzele lungi şi dese" e încă de actualitate.

În cea mai aerisită luna a anului din traficul bucureştean, la intrarea pe bulevardul Pipera se stă. Minute în şir. Şi zeci de minute, la orele de vârf. Se lucrează la pista de biciclete. Cu mai puţin elan decât şi-ar dori şoferii care stau la cozi. La opt dimineaţa, trei muncitori abia trag după ei lopeţile. Vis a vis, unul ia deja o primă pauză. Şi foloseşte vesta de lucru drept pernă.

Pista la care ar trebui să lucreze face parte dintr-unul din cele patru trasee pentru biciclişti din Capitală. 

GABRIELA FIREA, Primarul Capitalei: Unul din proiectele imporante, pistele de biciclisti, se amenajeaza 4 trasee de transport cu bicicleta, 10 mil euro. Traseul întâi Piața Victoriei - Caranfil, Kiseleff.

În Capitală, sunt 14 lucrări în derulare. Noi am ajuns şi în apropierea Guvernului. 

La cateva sute de metri de cladirea Guvernului, pe trotuar, practic nu se trece, este ca dupa razboi.

Pe Bulevardul Regina Elisabeta, se lucrează la canalizare. Iar semnele rutiere blochează mai multe benzi. Aici, lucrările ar trebui să fie gata în 6 luni. 

Tot pentru rezolvarea problemei traficului în zona de Nord a Capitalei, Primăria Municipiului București a început lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două, la patru benzi, a Șoselei Fabrica de Glucoză. 

La ora prâzului, ne încheiem turul tot în Pipera. Unde muncitorii se pregătesc - desigur - de o nouă pauză, cea de prânz. 

Începutul toamnei va aduce însă haos pe şosele. Mii de copii se vor întoarce la şcoală sau grădiniţă... în maşinile părinţilor.

Pe Bulevardul Iuliu Maniu se asfaltează de zor, însă noaptea. Astfel, pe timpul zilei, cei de la compania de drumuri nu trebuie să mai blocheze o bandă de circulaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Bucureşti, un mare şantier. Lucrările bat pasul pe loc, iar muncitorii dorm la propriu în utilaje