Bucurestiul, raiul cainilor maidanezi. La fiecare ora, doi locuitori sunt muscati de patrupede
La fiecare ora, doi bucuresteni sunt muscati de un caine maidanez. E o situatie care nu se schimba de 20 de ani. De vina sunt si cei care iubesc cainii, dar ii iubesc pe jumatate. Nu i-ar lua in casa, dar le fac adapost in fata blocurilor.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Ba chiar ii pun pe fuga pe angajatii primariei care vin sa stranga patrupedele in adaposturi.
Bucurestiul este raiul cainilor maidanezi. Nu exista cartier care sa nu se mandreasca macar cu o haita. Multe dintre patrupede sunt hranite de iubitori de animale, care n-ar lua picior de caine la ei in casa.
O casuta improvizata, mancare din belsug si protectia locatarilor. Este tot ce are nevoie un catel pentru a se simti stapan pe teritoriul sau.
Responsabilitatea romanului este doar pe jumatate. Dupa ce ii hranesc pe maidanezi, ii apara de hingheri, se plang ca numarul lor este din ce in ce mai mare.
“Strang mancare si le duc mancare. Nu sunt cainii mei, dar sunt cei din jurul parcului. Mi-e mila de ei. Ma deranjeaza ca sunt multi, dar asta e problema autoritatilor”, spune o locatara.
“Oamenii care au in fata blocului o cusca, doua, nu respecta deloc reglementarile in vigoare. Nu toleram lucrul asta. Avem o comisie mixta stabilita cu Directia Sanitar Veterinara a Municipiului Bucuresti si vom scoate aceste custi”, spune Razvan Bancescu, coordonator de proiect, ASPA.
Specialistii spun ca problema nu este numai a autoritatilor, ci si a oamenilor care cred ca prin gestul lor ii ajuta pe maidanezi. In realitate, efectul este exact invers.
“Cainii sunt in top 5 dintre problemele care trebuiesc solutionate. Este o dovada de mila, de afectiune, dar si de iresponsabilitate. Pentru ca sunt foarte multi care declara ca adopta cainii, doar pentru a-i salva de hingheri. Cam 80%dintre cei adoptati sunt lasati apoi pe strada”, spune antropologul Vintila Mihailescu.
Iar in Europa suntem fruntasi.in ceea ce priveste densitatea de caini: peste 65,000. Un calcul simplu arata ca asta inseamna cate 30 de caini pentru fiecare bucurestean. Autoritatile au inceput un proiect de sterilizare a cainilor fara stapan, care abia peste 3 ani ar putea da rezultate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰