Antena Meniu Search
x

Bugetarii pot pleca în vacanţă gratuit. Statul le oferă vouchere cât salariul minim pe economie

Veşti bune pentru bugetari! Statul le asigură anul acesta un sejur la mare sau la munte gratuit. Cadrele didactice, poliţiştii sau funcţionarii publici sunt doar câteva dintre categoriile de angajaţi care vor beneficia de vouchere de vacanţă.

Vezi și

Veşti bune pentru bugetari! Statul le asigură anul acesta un sejur la mare sau la munte gratuit. Cadrele didactice, poliţiştii sau funcţionarii publici sunt doar câteva dintre categoriile de angajaţi care vor beneficia de vouchere de vacanţă. Valorează cât salariul minim pe economie, dar agenţiile au pregătit deja oferte pentru sejururi de câteva zile în Deltă, Bucovina sau Maramureş în aceşti bani.

Până la sfârşitul lunii noiembrie, peste un milion de bugetari vor primi câte un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, pe care îl pot folosi doar în România. Este echivalentul unui salariu minim pe economie.

Asta înseamnă că nu poate fi transmis unei alte persoane. Deşi, pe internet tichetele se vând deja la preţuri atractive. Unităţile de cazare care acceptă acest lucru, riscă amenzi de până la 27 de mii de lei. 

În discuţiile surprinse de reporterii Observator cu hotelierii de la malul mării reiese însă că pot fi vândute vacanţe cu tichetul altuia. 

Astfel de abateri pot fi sancţionate dur, spun autorităţile. Sunt 3.000 de pensiuni şi hoteluri în ţară care îi cazează pe turişti cu un astfel de voucher. Cele mai multe sunt în Deltă, pe Valea Prahovei şi în staţiunile de la malul mării. 

Andreea Meirosu: "Ele pot fi utilizate pentru cel puţin o noapte de cazare, dar se pot adăuga şi alte servicii, cum ar fi transport, alimentaţie, poate şi experienţe- echitaţie, salt cu paraşuta."

Un voucher de 1.450 de lei nu ne poate garanta un sejur complet la munte sau la mare. După două, trei zile este nevoie să apelăm şi la finanţele personale, mai ales dacă ne gândim la preţurile piperate din staţiunile româneşti. 

Voucherele valabile un an se impozitează cu 10% din venitul încasat de angajat în luna în care îl primeşte, dar este scutit de la plata contribuţiilor sociale. 

Frumusetea eate ca la două hoteluri de pe lista imi spun ca nu lucreaza cu vouchere de vacanta. Altul imi spuna ca pot face rezervarea pe numele soacrei si sa vin eu. Iar altul ca sa am la mine macar o copie de pe buletinul ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bugetarii pot pleca în vacanţă gratuit. Statul le oferă vouchere cât salariul minim pe economie