Bunătăți de Paști în inima Ardealului. Vizitatorii târgului de la Miercurea Ciuc au început să-şi facă proviziile pentru sărbători
Şi tot despre Paşte vorbim în continuare. Iepuraşi din turtă dulce, ouă de struţ pictate manual sau pate de bibilică. Toate se dau precum cozonacul cald pe care oaspeţii târgului de la Miercurea Ciuc sunt invitaţi să-l guste direct din coşniţă.
Şi tot despre Paşte vorbim în continuare. Iepuraşi din turtă dulce, ouă de struţ pictate manual sau pate de bibilică. Toate se dau precum cozonacul cald pe care oaspeţii târgului de la Miercurea Ciuc sunt invitaţi să-l guste direct din coşniţă.
Mai sunt câteva săptămâni până la Înviere, dar oamenii încep deja să îşi facă proviziile.
Iepuraşi numai buni de luat acasă. Decoraţi în nuanţe vesele, stau unii lângă alţii, lângă mignons sau ouă dulci.
Sunt din turtă dulce şi ar trebui să ajungă la copii de Paşti.
Dar nimeni nu mai are răbdare până atunci, aşa că minunăţiile se consumă pe loc. Aşa cum tot pe loc, se degustă şi feliile de cozonac.
Şi la cumpărat ouă încondeiate manual se înghesuie lumea. Ca-n fiecare an, la târgul de la Miercurea Ciuc.
Meşterii s-au pregătit încă din toamnă. Au golit ouăle şi le-au pictat. Majoritatea, de găină, însă sunt şi de gâscă sau de struţ.
Costă 80 de lei, dar ca să-l picteze, meşterului i-a luat aproape două zile. Cel mai scump ou de struţ poate să ajungă şi la 150 de lei bucata. Clienţi sunt însă destui.
Unii cumpărători îşi fac deja aprovizionarea pentru masa de sărbători. La capitolul şuncă, au de unde să aleagă.
Sunt zeci de sortimente, de la cea fiartă în cuptor cu lemne, la cea crudă sau uscată, cu preţuri între 20 de lei şi 35 de lei kilogramul.
Însă pe lângă produsele tradiţionale, vizitatorii au parte şi de surprize. Ei pot cumpăra pateu de bibilici.
Iar de anul acesta, pateul de bibilici, mai ales reţeta îmbunătăţită cu trufe, va zbura peste mări şi ţări. Până în Japonia.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰