Antena Meniu Search
x

Video Două fundaţii din Germania şi România, cadouri pentru oamenii nevoiaşi din Buneşti

Peste o mie de pachete cu produse de primă necesitate pentru localnicii din Buneşti, o comună din nordul judeţului Braşov, în Podişul Târnavelor! Este cadoul pe care două fundaţii, din Germania şi din România, îl fac oamenilor aflaţi în nevoie. O poveste despre oameni care nu îşi uită rădăcinile şi despre un sprijin devenit tradiţie. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.12.2020, 16:48

Vezi și
  • Peste 1300 de pachete ajung în fiecare gospodărie din cele cinci sate ale comunei Bunești
  • Cadourile sunt cumpărate din donații

Copiii din Criț își desfac cadourile de sărbători, în sala căreia la oraș îi spune "afterschool". E singurul loc în care se mai pot întâlni, de când cu pandemia. Măștile le acoperă în parte chipurile, dar bucuria li se citește în priviri.

Şi nu doar copiii primesc cadourile de sărbători. Peste 1300 de pachete ajung în fiecare gospodărie din cele cinci sate ale comunei Bunești: Viscri, Roadeș, Meșendorf, Bunești și Criț.

Cadourile sunt cumpărate din donații pe care Fundația germană Johanniter le-a adunat la Berlin. În România, Fundația Michael și Veronica Schmidt s-a ocupat să cumpere cadourile și să ducă pachetele la fiecare poartă din comună.

Ionel Munteanu, paroh Bunești: Sunt familii care posibil că nu aveau ce să pună pe masa sărbătorilor de iarnă. Foarte mulți sunt dintre cei care nu au loc de muncă, nu au unde să câștige o pâine cinstită și atunci, dacă vine un sprijin din partea comunității, din partea oamenilor inimoși, oamenilor cu suflet mare, atunci sunt binevenite.

Mariana Nicolae, director de comunicare, Fundația M.V. Schmidt: Este un mesaj nu doar umanitar, pe care-l facem și dar din partea noastră, este un mesaj de susținere al comunităților defavorizate de aici, ca să înțeleagă că, chiar și în timpurile astea foarte grele, primesc aceste cadouri, ca un simbol, de fapt, al prieteniei și al susținerii pe care noi îl avem pentru ei.

Cadourile fundaţiilor, o tradiţie

Nu este primul an în care cadourile de sărbători ajung la oamenii din Bunești. Sprijinul pentru comunitatea locală e deja tradiție și are multe forme.

Olga Spătaru, învățător Școala Primară Criț: Este important să menționăm și proiectul coordonat de doamna Veronica Schmidt, prin care fundația acordă studenților de la Secția Germană, de la Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu, care urmează să predea în școlile de limba germană.

Fundația M. V. Schmidt a fost înființată în 2010, de Michael Schmidt, originar din Criț.

Scopul fundației este susținerea unor proiecte educaționale și umanitare și conservarea culturii săsești din Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Două fundaţii din Germania şi România, cadouri pentru oamenii nevoiaşi din Buneşti