Antena Meniu Search
x

Cafeaua și ciocolata, afaceri de succes în vremea pandemiei

Pandemia a însemnat multe uși închise pentru majoritatea afacerilor mici. Unii patroni au reușit să supraviețuiască şi chiar să-şi menţină afacerea pe linia de plutire.

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 02.07.2020, 17:02

Vezi și
  • Pandemia a fost un test pentru multe afaceri.
  • În Piața Unirii din Timișoara din zece cafenele doar două au fost deschise.

Cafenelele şi magazinele cu ciocolată au avut cea mai mare căutare. Iar o dată cu relaxarea măsurilor, clienții fideli au înțeles că afacerile au nevoie de susținere, aşa că au profitat din plin de ridicarea restricţiilor.

Reporter: Cum crezi că au reuşit să supravietuiască, sunt la bază clienţii fideli?

Client: Contează şi resursa umană care există la mijloc, oamenii care te servesc, personalul care este tot timpul deschis faţă de tine, care îţi cunoaşte nevoile. Şi aici din simplu client a devenit în cele mai multe cazuri o prietenie.

Pandemia a fost un test pentru multe afaceri. În Piața Unirii din Timișoara din zece cafenele doar două au fost deschise pe toată perioada stării de urgenţă.

Daniel Flontas, antreprenor: Am luat în considerare că mulţi dintre clienţii noştri au fost nevoiţi cumva să plece la muncă în continuare şi pentru asta am hotărât să stăm pe poziţii şi să continumă să servim.

Şi cum cafeaua merge cel mai bine cu ciocolata. Sunt şi afaceri dulci care au ieşit cu bine din perioada stării de urgenţă. Au trebuit făcute doar câteva schimbări.

Cosmin Cionca, antreprenor: Noi ne-am adaptat, am avut trei biclete şi două trei maşini primeam comenzi până la ora două. Şi avantajul pe care clienul îl avea în aceeaşi zi făceam livrarea.

Deși deschise cafenele și restaurantele încă se supun unor reguli, care le afectează simţitor numărul de clienți şi implicitit nivelul încasărilor. Mulţi patroni au renunţat de mult la ideea de profit, acum contează supravieţuirea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cafeaua și ciocolata, afaceri de succes în vremea pandemiei