Antena Meniu Search
x

Video Caiacul şi paddle board-ul, sporturile cu tot mai mulţi adepţi în România. Cum îi ajută pe copii să se dezvolte

Dacă vă place să simţiţi adrenalina la cote maxime, atunci trebuie să încercaţi sporturile nautice. Mai un caiac, mai un paddle board, toate au devenit din ce în ce mai populare şi în România, iar numărul doritorilor creşte de la an la an.

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 14:11

Vezi și

Soarele generos şi cele 17 grade Celsius au adunat pe Lacul Tăbăcăriei sportivi de performanţă sau doar aspiranţi la titlul de cel mai bun amator.

Caiac, canoe, kitesurfing şi stand-up paddle, sunt doar câteva dintre sporturile nautice care au tot mai mulţi adepţi în ultimii ani. Inclusiv copii. 

Stand-up paddle-ul, sportul nautic cu cea mai mare afluenţă din Europa

Gabriel Culea, instructor: Sporturile nautice au luat o amploare foarte mare, în special stand-up paddle-ul, unde pe plan mondial e sportul cu cea mai mare afluenţă de participanţi. Sunt în jur de câteva milioane bune numai în Europa.

Pe acelaşi subiect

Victor Fedul, instructor: Sportul este foarte important pentru copii, în special înotul, eu îl recomand. Dezvoltă copiii pe interior şi pe exterior, psihicul nu mai spun, ajută şi şcoala.

Georgiana Belibou are 19 ani şi a început să practice caiac canoe de la 12 ani. Acum este în lotul naţional de tineret şi se afirmă în orice competiţie. 

Belibou Georgiana, 19 ani: Este un sport foarte dur, dar şi plăcut, în acelaşi timp, mai ales pe timp de vară. Avem trei antrenamente pe zi, trebuie să ne trezim dimineaţa la 6 jumătate ca să începem primul antrenament la 8 şi sunt foarte grele antrenamentele. 

Kitesurfing, sportul care poate fi practicat în orice sezon

De pe lac, trecem pe mare. Vântul este perfect pentru kitesurfing. Un sport care poate fi practicat în orice sezon doar dacă eşti bine pregătit, avertizează instructorii.

Sportiv: Ne bazăm doar pe vânt. Are adrenalină, iţi dă satisfacţie, progresezi tot timpul, eşti doar tu cu zmeul, nu trebuie să dovedeşti nimic nimănui. Dacă ai echipamentul potrivit poţi să te dai şi iarna.

Iarnă sau vară, pe apă sau pe sol, din păcate însă, România rămâne printre ţările mai puţin prietenoase cu mişcarea. Doar unul din zece români face sport, arată statistica oficială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Caiacul şi paddle board-ul, sporturile cu tot mai mulţi adepţi în România. Cum îi ajută pe copii să se dezvolte