Antena Meniu Search
x

Video Câine polițist, despărțit de instructor. ”Este ca și cum aș renunța la copilul meu”

Este anchetă la Centrul Chinologic de Dresaj din Sibiu, după ce un câine poliţist de acolo a fost despărţit de instructorul său. Opt mii de oameni au făcut o petiţie pentru ca Bitt să rămână cu poliţistul care l-a antrenat de când era un pui, dar care nu mai are voie să îl vadă de când s-a transferat din unitate.

de Redactia Observator

la 05.12.2020, 17:37

Vezi și
  • Instructorul spune că se simte ca şi cum ar renunța la propriul copil.

Totul a început când instructorul de dresaj Marius Hadăr şi-a cerut transferul. Iniţial, directorul centrului i-a spus că îl va lăsa să plece cu tot cu câine. Apoi, s-a răzgândit. 

Marius Hadăr: "În urma transferului meu am solicitat să rămână câinele în dotarea mea, considerând că aşa ar fi normal. Menţionez că am câinele de undeva dinainte să împlinească două luni, este membru al familiei, atât fiica şi soţia mea îl cunosc foarte bine. Este ca şi cum aş renunţa la copilul meu.

Marius face echipă cu Bitt de peste 2 ani, iar impreuna au participat la multe misiuni, inclusiv la operaţiuni de depistare a drogurilor ascunse în locuri greu accesibile. 

Mii de oameni vor ca Marius și Bitt să fie iar împreună

Marius Hadăr: "Vă daţi seama că după atâta timp avem un ataşament foarte puternic. Câinele cu siguranţă nu ar putea fi folosit mai multe luni şi ar sta într-un ţarc până ar putea fi folosit de un alt conductor.

Opt mii de oameni au semnat o petiţie pe care Sindicatul Naţional al Poliţiştilor a înaintat-o la minister. 

Bogdan Bănică, reprezentant Sindicatul DECUS: ”Am sesizat atât MAE, cât şi conducerea IGPR, iar în urma petiţiilor noastre, corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a deplasat la Sibiu. Suntem încrezători că Bitt va fi din nou alături de prietenul său lângă care a crescut şi de care s-a ataşat.

Sindicaliştii îl acuză pe directorul centrului de abuz în serviciu, iar Corpul de Control din cadrul Inspectoratului Poliţiei Române face o anchetă. Directorul Centrului Chinologic spune că va comenta acuzaţiile abia la finalizarea controlului intern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Câine polițist, despărțit de instructor. ”Este ca și cum aș renunța la copilul meu”