Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Caldura si lipsa ploilor au stricat, deja, recolta de cartofi

Cartofii romanesti vor fi anul acesta trufandale. Caldura neobisnuita pentru primavara si lipsa ploilor au stricat deja recoltele. Pentru ca nu au ce vinde, comerciantii si-au umplut tarabele cu marfa de import. Iar preturile sunt piperate

de Redactia Observator

la 09.05.2013 , 21:04

Ioan Benea din Brasov are 70 de hectare cultivate cu cartofi de toate soiurile. A pus cartofii in pamant in urma cu o luna de zile. Din cauza temperaturilor neobisnuit de ridicate pentru perioada aceasta, plantele incoltesc cu intarziere. Si-a pus toate sperantele in cultura de anul acesta. A rezervat deja intreaga productie pentru o fabrica de chipsuri. “Va informez, astazi, ca ieri la Viena cartoful noul era 2,4 euro pe taraba. Inseamna ca este o criza a cartofului, este o criza pe care o anuntam noi producatorii de cartofi”, a spus producatorul.

In pietele din Romania, au aparut cartofii noi. Sunt din Egipt, China si Italia. Ca sa-i ademeneasca pe clienti, unii comerciantii sustin ca sunt de-ai nostri. “Sunt de Dambovita, de la Lunguletu, sortati, din astia maruntei pe care ii prefera lumea pentru ceaun. Asa intregi ii prepara”, a afirmat un comerciant.

Kilogramul de cartofi noi se vinde cu trei pana la cinci lei. In timp ce cartofii vechi, romanesti, se vand si cu putin peste un leu kilogramul.

Vezi și

Anul trecut, s-a inregistrat cea mai mica productie de cartofi din ultimele doua decenii. S-au recoltat aproximativ 2,4 milioane de tone de cartofi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Caldura si lipsa ploilor au stricat, deja, recolta de cartofi