Antena Meniu Search
x

Calendar ortodox iulie 2024, principalele sărbători ale lunii

În iulie 2024, a VII-a lună a anului, avem două sărbători cu cruce roşie în calendarul ortodox, sărbători extrem de importante pentru toţi creştinii ortodocşi.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 15:31

Sfântul Ilie este sărbătorit în iulie 2024
Sfântul Ilie este sărbătorit în iulie 2024
  • În iulie 2024 avem două sărbători cu cruce roşie în calendarul ortodox.

Iulie 2024 pare să fie cea mai strălucitoare zi din an, în condiţiile în care în primele zile ale lunii soarele străluceşte pe cer chiar şi peste 15 ore şi jumătate.

Tot în iulie 2024 avem şi câteva sărbători importante, două dintre acestea, Sfânta Muceniţă Chiriachi şi Sfântul Ilie, fiind trecute chiar cu cruce roşie în calendarul creştin.

Când sărbătorim Sfânta Muceniţă Chiriachi în iulie 2024

În iulie 2024, Sfânta Muceniţă Chiriachi este cinstită pe 7 iulie 2024, respectiv în prima zi de duminică a lunii respective. Conform crestinortodox.ro, Sfânta Muceniţă Chiriachi a trăit în secolul al III-lea, pe vremea împăratului Diocleţian.

Pe acelaşi subiect

Sursa amintită precizează că Sfânta Muceniţă Chiriachi a avut un destin crud. A refuzat numeroase cereri în căsătorie, susţinând că este logodită cu Mirele Ceresc şi că îşi doreşte să moară fecioară.

Unul dintre pretendenţi a dat-o în vileag împăratului Diocleţian, spunând că este creştină. Din acel moment, Sfânta Muceniţă Chiriachi a fost supusă la numeroase chinuri până când a fost ucisă prin tăierea capului.

Când sărbătorim Sfântul Ilie în iulie 2024

Sâmbătă, 20 iulie 2024, îl cinstim pe Sfântul Ilie. Sfântul Ilie a trăit în vremea domniei regelui Ahab, cu mai bine de 800 de ani înainte de Hristos, şi este considerat protopărintele monahismului creştin.

Ziua de Sfântul Ilie reprezintă o zi de sărbătoare pentru foarte mulţi români, existând informaţii conform cărora peste 120.000 de români poartă numele de Ilie sau derivate, astfel că ei îşi sărbătoresc de Sfântul Ilie ziua de nume, respectiv onomastica. De asemenea, există numeroase tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Calendar ortodox iulie 2024, principalele sărbători ale lunii