Antena Meniu Search
x

Calfele călătoare s-au întors la Sibiu! 25 de meşteşugari vor practica meseriile de altădată, timp de o lună

Calfele călătoare s-au întors la Sibiu, acolo unde poposesc în fiecare an pentru a da o mână de ajutor localnicilor. Sunt 25 de meşteşugari care timp de o lună vor practica meseriile de altădată, în centrul oraşului transilvănean.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 17:16

Vezi și

Calfele călătoare s-au întors la Sibiu, acolo unde poposesc în fiecare an pentru a da o mână de ajutor localnicilor. Sunt 25 de meşteşugari care timp de o lună vor practica meseriile de altădată, în centrul oraşului transilvănean. Orice curios poate interacţiona şi învăţa de la ei tainele meşteşugului.

Odată ce ajungi în Piaţa Huet din Sibiu, ai impresia că te-ai întors în timpuri medievale. Grupuri de tineri îmbrăcaţi în haine din catifea, lucrează de dimineaţă până seara târziu. Unii repară tâmplăria veche, alţii bat fierul la nicovală.

Să fii calfă înseamnă să termini o şcoală care include mai multe meserii. Apoi să călătoreşti timp de câţiva ani în jurul lumii până ajungi să te perfecţionezi în diverse meşteşuguri. Astfel, unii devin dulgheri, alţii fierari, tinichingii, pantofari sau croitori.

Tine vine din Germania şi este calfă de doi ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Raphael vine din Franţa şi are 25 de ani. El vrea să se perfecţioneze ca dulgher. Când şi-a anunţat familia că pleacă să vadă lumea şi să devină calfă, nu toţi cei de acasă au fost încântaţi.

Cei ce aleg să fie calfe au de respectat o conduită aparte: să nu fi împlinit 30 de ani, să fie necăsătoriţi şi să nu aibă datorii. Până la finalul călătoriei, nu au voie să se mai apropie de casă. Şi nu pot sta într-un singur loc mai mult de 3 luni.

Calfele călătoare provin din Germania, Elveţia, Franţa şi Austria. Până acum sunt aproape o mie de calfe care colindă lumea şi încearcă să se perfecţioneze în meserii aflate pe cale de dispariţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Calfele călătoare s-au întors la Sibiu! 25 de meşteşugari vor practica meseriile de altădată, timp de o lună