Antena Meniu Search
x

Personalul hotelier va fi instruit să depisteze traficanţii de persoane

Recepţionerele şi cameristele din hoteluri vor învăţa să depisteze din priviri o victimă a reţelelor de trafic de persoane. Specialişti din cadrul Ministerului de Interne le vor instrui cum să-şi dea seama dacă femeile sau copiii întâlniţi sunt aduşi în camere de hotel pentru a fi exploataţi sexual.

de Redactia Observator

la 28.08.2019, 23:26

Vezi și

Recepţionerele şi cameristele din hoteluri vor învăţa să depisteze din priviri o victimă a reţelelor de trafic de persoane. Specialişti din cadrul Ministerului de Interne le vor instrui cum să-şi dea seama dacă femeile sau copiii întâlniţi sunt aduşi în camere de hotel pentru a fi exploataţi sexual. La cea mai mică suspiciune, vor anunţa Poliţia.

O tânără timidă, retrasă, care îşi acoperă faţa. Un adult care ţine cu forţa o adolescentă de mână. Un bărbat care se cazează într-o cameră cu un minor, deşi nu este tatăl copilului. Sunt indicii care oricând pot demasca un caz de trafic de carne vie. Într-un hotel, cameristele şi angajaţii de la recepţie pot interveni primii.

Întâi este anunţat managerul, apoi Poliţia. În România, statisticile oficiale arata ca 8 la sută dintre persoanele traficate ajung în hoteluri, unde sunt ascunse ori exploatate. În realitate, fenomenul este mult mai mare, spun autorităţile.

În medie, în România se dau anual 250 de condamnări pentru astfel de infracţiuni. Ca număr, suntem a doua ţară din Uniunea Europeană, după Franţa. În lupta cu liderii reţelelor, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Federaţia Industriei Hoteliere au semnat un parteneriat, menit să diminueze fenomenul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În primul an, vor fi instruiţi 300 de angajaţi din 40 de hoteluri aflate în toată ţara.

Poliţiştii spun că victimele traficului de persoane ajung să fie exploatate de proxeneţi, trimise la cerşit în străinătate sau obligate să muncească în condiţii inumane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Personalul hotelier va fi instruit să depisteze traficanţii de persoane