Personalul hotelier va fi instruit să depisteze traficanţii de persoane
Recepţionerele şi cameristele din hoteluri vor învăţa să depisteze din priviri o victimă a reţelelor de trafic de persoane. Specialişti din cadrul Ministerului de Interne le vor instrui cum să-şi dea seama dacă femeile sau copiii întâlniţi sunt aduşi în camere de hotel pentru a fi exploataţi sexual.
Recepţionerele şi cameristele din hoteluri vor învăţa să depisteze din priviri o victimă a reţelelor de trafic de persoane. Specialişti din cadrul Ministerului de Interne le vor instrui cum să-şi dea seama dacă femeile sau copiii întâlniţi sunt aduşi în camere de hotel pentru a fi exploataţi sexual. La cea mai mică suspiciune, vor anunţa Poliţia.
O tânără timidă, retrasă, care îşi acoperă faţa. Un adult care ţine cu forţa o adolescentă de mână. Un bărbat care se cazează într-o cameră cu un minor, deşi nu este tatăl copilului. Sunt indicii care oricând pot demasca un caz de trafic de carne vie. Într-un hotel, cameristele şi angajaţii de la recepţie pot interveni primii.
Întâi este anunţat managerul, apoi Poliţia. În România, statisticile oficiale arata ca 8 la sută dintre persoanele traficate ajung în hoteluri, unde sunt ascunse ori exploatate. În realitate, fenomenul este mult mai mare, spun autorităţile.
În medie, în România se dau anual 250 de condamnări pentru astfel de infracţiuni. Ca număr, suntem a doua ţară din Uniunea Europeană, după Franţa. În lupta cu liderii reţelelor, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Federaţia Industriei Hoteliere au semnat un parteneriat, menit să diminueze fenomenul.
- Singurul hotel din România inclus pe lista TIME a celor mai spectaculoase locuri din lume în 2025
- O femeie de 42 de ani, mamă a doi copii, şi-a luat zilele într-o cameră de hotel din Ghiroda, judeţul Timiş
- "Ne inspirăm din Mykonos, Santorini, Saint Tropez". Pegătiri intense pe litoral pentru sezonul estival. Primii...
- Hotel din Ucraina, în care se aflau americani și britanici, lovit cu o rachetă balistică de ruşi: 4 morţi şi...
- 1 Martie a venit cu un record pentru hotelierii de la munte. Cel mai bun sezon din ultimii 10 ani, în Postăvarul
În primul an, vor fi instruiţi 300 de angajaţi din 40 de hoteluri aflate în toată ţara.
Poliţiştii spun că victimele traficului de persoane ajung să fie exploatate de proxeneţi, trimise la cerşit în străinătate sau obligate să muncească în condiţii inumane.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰