Antena Meniu Search
x

O campanie controversată agită spiritele la București

Campanie inedită în Capitală. Pe mai multe panouri publicitare apar mesaje ale unor vârstnici cu orientări sexuale diverse. Demersul este criticat dur de Biserica Ortodoxă, în timp ce părerile oamenilor sunt împărţite. Dacă unii spun că nu au prejudecăţi, alţii se declară scandalizaţi.

de Redactia Observator

la 23.06.2020, 23:42

Vezi și
  • Campania se desfășoară în paralel în Italia, Portugalia, Olanda, Grecia și Irlanda.

"Sunt homosexual de când eram copil", este mesajul unuia dintre promotorii campaniei de conştientizare a drepturilor vârstnicilor cu diferite orientări sexuale. Cinci panouri au fost amplasate de câteva zile pe mai multe artere din Bucureşti. 

Biserica Ortodoxă blamează campania. 

Reprezentanții Patriarhiei Române susțin că "a promova public, adică inclusiv în văzul copiilor cu bunici decenți de mână, personaje grotești care își afirmă țanțoș bi-orientarea sexuală, ca și cum ne-ar comunica ceva esențial pentru binele nostru comun, indică în primul rând nivelul înalt de trivialitate al concepției ideologice ce animă asemenea acțiuni". 

Campania este finanţată din bani europeni şi atrage atenţia asupra discriminării persoanelor LGBTI. 

Studiile arată că discriminarea pe baza orientarii sexuale ocupă locul 2, la nivelul Uniunii Europene. Imediat urmează discriminarea privind identitatea de gen și cea pe bază de vârstă. 

Gelu Duminică, sociolog: Pentru cei care se simt oripilaţi nu aş pune decât o singură întrebare: dacă ar fi fost pe acele bannere un cuplu de heterosexuali, ținându-se de mână, spunând: bună, noi suntem Ion și Maria și suntem hetero. Ne-am fi simțit la fel de deranjaţi? 

Marian Paraleu, specialist publicitate: Pentru ca această campanie să îşi fi îndeplinit scopul final, era nevoie de o asemenea adresare. 

Psihologii atrag atenţia asupra rolului părinţilor în educaţia sexuală a copilului. 

Bianca Pavel, psiholog: Să îi spună ce reprezintă și să nu hipersexualizăm discuția și să îi explicăm copilului, în funcţie de vârsta pe care o are.

Campania se desfăşoară simultan şi în Italia, Portugalia, Olanda, Grecia şi Irlanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O campanie controversată agită spiritele la București