Antena Meniu Search
x

Când se deschide Transalpina în 2024

Pasionaţii de munte au motiv de bucurie. Sunt şanse mari să se redeschidă circulaţia pe Transalpina, din acest weekend. O comisie de la Compania de Drumuri va inspecta şosea şi va stabili când va putea fi reluat traficul. 

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 15:01

Când se deschide Transalpina în 2024
Când se deschide Transalpina în 2024 - Profimedia

Drumarii anunță că au încheiat deszăpezirea pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului. Au fost înlocuite și indicatoarele care au fost rupte de vânt sau de zăpadă. Au fost îndepărtate pietrele de pe carosabil și, în aceste zile, pe cea mai înaltă șosea, e așteptată o comisie din cadrul Companiei de Drumuri.

Transalpina se poate deschide mai devreme în 2024

Specialiștii vor inspecta întregul traseu și dacă sunt întrunite toate condițiile de siguranță, sunt șanse mari ca Transalpina să fie redeschisă chiar din acest weekend. Pentru că nu a fost atât de multă zăpadă ca în alți ani, drumarii au urcat utilajele la cota 2.000 încă din aprilie. Și ei, și turiștii sau investitorii în turism au sperat că drumul va fi redeschis mai devreme, însă episoadele de vreme rea le-au încurcat planurile și au amânat această veste.

Articolul continuă după reclamă

Cel mai frumos traseu către Transalpina

Pe acelaşi subiect

Transalpina se numără printre principalele atracții turistice din România. Mii de turiști aleg ca destinație de vacanță această zonă a țării noastre, pentru peisajele impresionante și pentru experiența unică, trăită pe acest traseu.

Transalpina şi Transfăgărăşanul intră în modernizare

Cele mai spectaculoase drumuri din munţii României intră în modernizare. Transalpina şi Transfăgărăşanul vor fi reabilitate. Pentru Transfăgărăşan, se fac deja studii pentru intervenţiile ce vor fi făcute, în timp ce pentru Transalpina se aşteaptă deszăpezirea ca să poată fi realizată o expertiză. Odată modernizate, şoselele montane vor rămâne deschise mai mult timp

Transalpina e cea mai înaltă şosea din România şi una dintre atracţiile principale printre turiştii străini. Are statut de drum în lucru încă din 2012, când lucrările de modernizare s-au încheiat după ce firma constructoare a intrat în faliment. După mulţi ani de procese, Compania de Drumuri a reuşit să-l preia în administrare şi vrea să-l reabiliteze.

Transalpina are aproape 150 de kilometri şi traversează munţii Parâng prin patru judeţe: Gorj, Vâlcea, Alba şi Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri sociale » Când se deschide Transalpina în 2024