Antena Meniu Search
x

Canicula a pus stăpânire pe România. Se anunţă zile dogoritoare

România e din nou sub caniculă. S-au resimţit chiar şi 40 de grade, la soare. Meteorologii vorbesc despre trei zile critice. În vestul ţării a fost cel mai rău. La prânz, abia s-a putut respira, iar oamenii au căutat răcoarea fântânilor arteziene şi a parcurilor. Atmosfera a fost sufocantă.

de Redactia Observator

la 21.08.2019, 21:33

Vezi și

România e din nou sub caniculă. S-au resimţit chiar şi 40 de grade, la soare. Meteorologii vorbesc despre trei zile critice. În vestul ţării a fost cel mai rău. La prânz, abia s-a putut respira, iar oamenii au căutat răcoarea fântânilor arteziene şi a parcurilor. Atmosfera a fost sufocantă şi în restul ţării. Pentru Bucureşti, meteorologii au emis azi o prognoză specială.

La prânz, doar cei curajoşi au ieşit la plimbare prin centrul Timişoarei. Aerul era irespirabil. Indicele termic a depăşit pragul critic. Această femeie simţea că-i arde faţa. S-a mai răcorit puţin lângă o fântână. 

Pe caniculă, terasele şi-au adaptat meniul. I-au aşteptat pe clienţi cu salate răcoroase şi limonadă.

Terasele din Centrul Vechi al Timişoarei au fost, totuşi, mai mult goale. Temperaturile ridicate practic îi ţin pe oameni în case. Este ora prânzului şi se înregistrează peste 36 de grade.

Schimbăm oraşul, găsim tot caniculă. În Oradea, oamenii au căutat adăpost în parcuri.

În lipsa aerului condiţionat, în maşină soluţia a fost geamul deschis.

În centrul de prim-ajutor, aflat în apropierea unei pieţe, au intrat zeci de oameni. Plecaseră la cumpărături în cel mai periculos moment al zilei. 

Meteorologii au emis o prognoză specială şi pentru Bucureşti. Aici au fost 35 de grade, dar s-au simţit 39 la soare. În Arad, Calafat sau Satu Mare, temperatura resimţită a fost şi mai mare. 40 de grade.

De altfel, până la sfârşitul săptămânii vom îndura 37 de grade celsius la umbră, în aproape toata ţară. Nu este însă ultimul episod de caniculă. Meteorologii spun că vara se va prelungi până în septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Canicula a pus stăpânire pe România. Se anunţă zile dogoritoare