Antena Meniu Search
x

Cele mai tentante cumpărături online ascund şi multe capcane. Cum să vă feriţi de ţepe

Peste 2 miliarde şi jumătate de euro! Atât au cheltuit, anul trecut, românii pentru cumpărăturile online.

Vezi și

Peste 2 miliarde şi jumătate de euro! Atât au cheltuit, anul trecut, românii pentru cumpărăturile online. Însă recordmanul absolut este un bărbat care - de pe telefonul mobil - şi-a cumpărat un iaht. Ambarcaţiunea, care a costat 19 milioane de dolari, a fost achitată cu cardul.

7 milioane de români au făcut în ultimele 12 luni măcar o achiziţie online. Dar unul dintre amatorii cumpărăturilor pe internet iese de departe în evidenţă. A cheltuit o avere pe un yacht. 

Identitatea bărbatului este protejată de autorităţi, dar ştim că pentru această achiziţie s-a folosit de telefonul mobil, iar plata a fost făcută cu cardul. Şi-a ales acest yacht care are nu mai puţin de 50 de metri lungime şi a costat 19 milioane de dolari. Această navă are 2 motoare, 4000 de cai putere şi 7 dormitoare de lux. Cel mai probabil nu va fi văzută în România.

Deşi suma e fabuloasă, ea reprezintă doar o mică parte din totalul cumpărăturilor făcute de români pe internet. 

Florinel Chiş, director executiv Asociaţia Română a Magazinelor Online: "Anul trecut am depăşit 2,8 miliarde de dolari, anul acesta avem o creştere de 40 la sută, deci trecem bine de 3 miliarde. În 2020 vom depăşi 5 miliarde. Acest lucru denotă încrederea pe care o au clienţii în comerţul online."

Şi totuşi, mulţi români ajung să fie înşelaţi. Chiar şeful Protecţiei Consumatorului a fost o victimă a comerţului online. 

Mult mai norocos a fost un client care şi-a cumpărat la promoţie bilete de avion cu numai un ban. Este cea mai mică tranzacţie online din România. Însă el e doar o excepţie, pentru că mulţi alţi români au reclamat companiile aeriene, care le-au retras de pe card sume mai mari decât au anunţat. Atenţie, aşadar, atunci când găsiţi oferte cu preţuri în alte monede. 

De cele mai multe ori, clientul suportă fără să ştie taxele de schimb valutar. În primele două luni din 2018, autorităţile au primit de două ori mai multe reclamaţii decât anul trecut, privind cumpărăturile online. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cele mai tentante cumpărături online ascund şi multe capcane. Cum să vă feriţi de ţepe