Antena Meniu Search
x

Carantină la depozitul cu vaccin toxic

Răfuială politică, neglijenţă criminală şi banii noştri aruncaţi pe apa sâmbetei. Este reţeta care a dus la contaminarea vaccinurilor antigripale de la Cantacuzino.

Vezi și

 E posibil ca, INTENŢIONAT, cineva să fi stricat vaccinul. O spun chiar oficialii din Sănătate. Scandalul a dus deocamdată la o demitere. Directoarea Institutului a fost dată afară.

Dar, până la această oră, nimeni n-are nicio explicaţie pentru felul în care a ajuns toxina în 400 de mii de doze de vaccin. Doze pe care reporterii Observator le-au filmat azi în depozitele institutului.

Mai bine de DOUĂ milioane de euro a cheltuit statul, atenţie, DIN BANI PUBLICI, pentru a fabrica un vaccin împotriva gripei. Ne-am ales cu un ser plin de bacterii, care poate duce la febră, frisoane chiar şoc anafilactic.

Alte variante luate în calcul: o defecţiune tehnică sau neglijenţa unor angajaţi. Şase teste separate făcute la Bucureşti şi la Paris au arătat deja că vaccinul de la Cantacuzino are o problemă. Conţine ENDOTOXINĂ. Mai exact, peste 3 mii de unităţi. Enorm după regulile europene.

Peste 2 săptămâni, vin rezultatele finale, care arată precis cât de periculos e serul.

Încă de la sfârşitul anului trecut, premierul, ministrul Sănătăţii, directorul Institutului şi conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamentului au ştiut că vaccinul antigripal de la Cantacuzino are o problemă.

O arată o serie de documente oficiale. Dar, declaraţiile publice au fost făcute, în mod cel puţin surprinzător, abia acum.

Ca urmare a scandalului, directoarea institutului, Aurelia Drăghici, a fost dată afară. Iar Institutul Cantacuzino va relua producţia în funcţie de ce vor stabili experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Între timp, Curtea de conturi va stabili cum au fost cheltuiţi banii statului pentru un vaccin prost.

Până atunci, tot vaccinurile de import se vor găsi pe piaţă, iar Institutul Cantacuzino va mai face o încercare să supravieţuiască după ce de toate promisiunile de salvare s-a ales praful.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Carantină la depozitul cu vaccin toxic