Antena Meniu Search
x

Observator Special: Carburantul ne goleste buzunarul. Din banii castigati intr-o zi, un roman poate cumpara doar 15 litri de benzina

Doar ca unele lucruri se scumpesc doar o data, hai de doua ori pe an. Benzina isi majoreaza presa ori de cate ori are chef. In aceste conditii foarte multi romani au renuntat sa-si mai foloseasca zilnic masina. Conduc doar in weekend. Si asta, daca au bani de benzina.

Vezi și

Mai mult de jumatate din venit se duce pe carburanti. O spun mai toti soferii din Romania. Din banii castigati intr-o zi, un roman poate cumpara doar 15 litri de benzina, in timp ce un italian sau un francez isi permite sa cumpere si 55 de litri. Mai rau stau bulgarii, carora banii pe o zi abia le ajung pentru 10 litri de benzina.

Pretul benzinei porneste de la 5,99 de lei, iar motorina porneste de la 6,09 lei. Un pret mic, ar spune majoritatea europenilor. Nu acelasi lucru il pot spune insa si romanii, care isi dau mai bine de jumatate din salariul de pe o luna, pe carburanti.

Romania se pozitioneaza pe locul al optulea la nivel mondial in topul suferintei la pompa. Mai rau decat noi stau pakistanezii, care trebuie sa munceasca mai mult de o zi pentru a cumpara mai putin de patru litri de benzina.

Din cauza pretului carburantilor, o parte dintre romani au renuntat la luxul de a merge cu masina la serviciu.

La ora 14:50, reporterii Observator au observat ca masinile bucurestenilor sunt parcate in fata blocului, drept dovada ca multi dintre ei le folosesc doar in weekend.

In schimb, locuitorii unei tari din America de Sud, unde salariul mediu pe zi este putin peste o suta de lei, ocupa primul loc la capitolul "fericitii la pompa". Cea mai ieftina benzina din lume se vinde in Venezuela, unde un litru costa 67 de bani!

Turcia este tara cu cea mai scumpa benzina in cifra absoluta, respectiv 2.02 euro. Pentru a cumpara mai putin de patru litri de benzina, turcii cheltuiesc o treime din venitul lor mediu zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Carburantul ne goleste buzunarul. Din banii castigati intr-o zi, un roman poate cumpara doar 15 litri de benzina