Antena Meniu Search
x

Care este cel mai bun mixer?

Dacă ai o pasiune pentru gătit, probabil știi deja cât de important este să ai în bucătărie un ajutor de nădejde, așa cum este un mixer. Atunci când vine vorba de amestecat, omogenizat, frământat, mixerul devine indispensabil.

de Redactia Observator

la 14.03.2019, 13:26

Dacă ai o pasiune pentru gătit, probabil știi deja cât de important este să ai în bucătărie un ajutor de nădejde, așa cum este un mixer. Atunci când vine vorba de amestecat, omogenizat, frământat, mixerul devine indispensabil.

Cum alegi cel mai bun mixer din câte modele există pe piață, care sunt criteriile după care ar trebui să îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale și în câte moduri te va ajuta un astfel de aparat electrocasnic îți explicăm în cele ce urmează.

Tipuri de mixer

Mixerele pe care le poți cumpăra se împart în două categorii - mixere de mână și mixere cu bol. În funcție de preferințele tale, de comoditate sau buget, poți alege dintre acestea două. Iată care sunt diferențele între cele două.

Mixerul cu bol

Foarte asemănător cu un robot de bucătărie, un mixer cu bol este un aparat electrocasnic ideal pentru gospodinele care gătesc des și în cantități mai mari sau care sunt pasionate de prepararea prăjiturilor, a cremelor sau a aluaturilor în general. Un mixer cu bol este compus dintr-o corp robust și un braț rabatabil de care este prins un accesoriu precum telul sau paleta de amestecare. Acestea din urmă pot fi amestecate într-un bol.

Avantajul pe care îl are un mixer cu bol este acela că permite frământarea fără efort a diferitelor compoziții, indiferent de vâscozitatea acestora. Un posibil dezavantaj al unui mixer cu bol ar fi mărimea acestuia, care s-ar putea să fie un impediment pentru tine în cazul în care spațiul de depozitare din bucătărie este limitat.

Dacă nu știi de model să alegi, îți recomandăm să arunci o privire la un mixer cu bol planetar Biovita MB-1300PRO care are un preț avantajos, un design ușor de asortat în orice bucătărie și un bol foarte încăpător pentru orice rețetă cu care te pregătești să îi surprinzi pe oaspeții tăi la masă.

Mixerul de mână

Cu o formă aproape standardizată, pe care nu ai cum să nu o recunoști, mixerul de mână este format dintr-o carcasă prevăzută cu un mâner și două palete folosite pentru amestecat diverse ingrediente. Eficiența acestui tip de mixer este recunoscută de gospodine pentru baterea albușurilor de ou, prepararea maionezei, a supelor cremă sau a altor preparate cu o vâscozitate mai mică. Puterea unui astfel de mixer nu permite, din păcate, frământarea aluaturilor, deci mixerul de mână pierde un punct în fața mixerului cu bol.

Avantajul acestui mixer este că ocupă mai puțin spațiu și este ușor de manevrat și curățat. Mixerul de mână este însă mult mai puțin puternic decât unul cu bol, și are o plajă de utilizare mult mai mică decât cea a unui mixer cu bol.

Așadar, dacă obișnuiești să pregătești porții mai mari de mâncare sau te pasionează pregătirea cremelor ori a aluaturilor, îți recomandăm să te orientezi la un mixer cu bol. Mixerul de mână e bine să-l ai pentru proiectele mai mici din bucătăria ta. Spor la gătit!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Care este cel mai bun mixer?