Antena Meniu Search
x

Video Cariera de succes care fură inimile adolescenţilor. La 15 ani, Maria a învăţat să îşi iubească aspectul necondiţionat: "Mi-a dat încredere"

Modellingul este mai mult decât o poartă spre celebritate, spun specialiştii. Este şi un curs de dezvoltare personală! Nu e de mirare că mulţi adolescenţi, victime ale bullying-ului în şcoli, se orientează spre astfel de cursuri. Unde mai pui că o înălţime mare, o greutate mică sau... pistruii, percepuţi ca defecte, reprezintă trăsăturile căutate astăzi de marile case de modă.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 17:47

Vezi și

Maria are 15 ani. De mică a visat să fie în lumina reflectoarelor. Pe măsură ce a crescut şi-a dat seama că pasiunea pentru modelling i-a adus mai mult decât o carieră în industria modei.

Maria, model: În şcoala generală colegii îmi spuneu că nu prea mănânc, că sunt prea slabă, că nu prea am forme. Dar am învăţat cu timpul că fiecare este frumos în felul lui şi mi-a dat încredere, nu am ascultat de părerea celorlalţi. 

Tinerii şi-au transformat insecurităţile în avantaje

Şi Andra a învăţat să îşi pună în valoare atuurile, pe care altădată le considera defecte.

Pe acelaşi subiect

Andra, model: Un coleg sau mai mulţi râdeau de mine pentru că eram prea înaltă. Mi-am dat seama că este o calitate foarte bună să fii înalt. Când defilezi trebuie să stai dreapt pur şi simplu să fii tu pe scenă. 

Ionela Retca, mamă: Este super încântată, chiar dacă cursurile au loc după orele de la şcoală, niciodată nu mi-a spus că este obosită sau că nu ar vrea să mai meargă. Nu e vorba doar despre a defila, a merge elegant, învaţă să se comporte în societate.

Care sunt beneficiile cursurilor de modelling

De altfel, specialiştii spun că astfel de cursuri contribuie la construirea unei personalităţi puternice, prin exerciţii de gestică, mers, fotografie şi actorie, dar ajută şi la gestionarea emoţiilor. Cât despre aspectul fizic, nu există un standard de frumuseţe. Industria este însă competitivă, astfel că tinerele aspirante la o astfel de carieră încep pregătirea încă din copilărie! 

Alexandra Panait, formator/ fondator scoala de modelling: Trăsăturile fizice considerate mai puţin frumoase, în modelling chiar sunt văzute ca o calitate, pentru că noi căutăm diversitate. Noi privim aceste cursuri nu ca pe o poartă spre celebritate, ci ca pe un curs de dezvoltare personală îi învăţăm să aibă darul vorbirii prin cursuri de dicţie şi public speaking.

Elena Stambuli, consilier şcolar: Orice activitate şcolară este binevenită dacă îi ajută pe copii să aibă o stimă de sine mai bună, pentru că acelea activităţi extraşcolare care îi pun în valoare pe copii, îi fac să abordeze altfel o eventuală situaţie de bullying.

Bullying-ul este un fenomen distrugător, iar în ultimii ani, tot mai prezent în România: un elev din doi cade victima hărţuirii la şcoală, iar peste 80% recunosc că au fost martorii unor situaţii de ameninţare, arată datele Salvaţi Copiii. Doar 20 la sută dintre incidente sunt însă raportate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cariera de succes care fură inimile adolescenţilor. La 15 ani, Maria a învăţat să îşi iubească aspectul necondiţionat: "Mi-a dat încredere"