Antena Meniu Search
x

Video Carnea de miel de Paşte va fi mult mai scumpă. Cât va costa un kilogram de carne anul acesta

Vom plăti mai mult pentru carnea de miel de Paşte. Crescătorii vorbesc despre un preţ de aproximativ 40-45 de lei pe kilogram. Asta după ce, de la începutul anului, au fost majorări atât la energie cât și la îngrășăminte.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 14:21

Vezi și

În aceste condiții, mulți români renunță la tradiție și înlocuiesc carnea de miel cu cea de pui sau curcan. Şi astfel, cu preţuri ridicate și consumatori care nu își permit să plătească, carnea de miel românească va lua drumul către țările Arabe.

Simona Vasiac, reporter Observator: O pulpă de miel costă aproximativ 38 de lei per kilogram, dar ştim că această pulpă cântăreşte mai mult de un kilocram. Atfel că dacă mai adăugăm şi alte ingrediente rezultă o friptură cam scumpă pentru buzunarul consumatorului. În acest context consumatorul deja şi-a făcut calcule şi s-a gândit dacă va mai respecta tradiţia mesei de Paşte. Majoritatea dintr ei eu înlocuit deja carnea de miel cu cea de pui. Pentru a avea pe masă şi carne de miel, unii români s-au gândit să pună bani împreună cu mai mulţi membrii ai familiei sau cu mai multe cunoştinţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Carnea de miel de Paşte va fi mult mai scumpă. Cât va costa un kilogram de carne anul acesta