Antena Meniu Search
x

Un cartier din Bucureşti s-a transformat în labirint din cauza semnelor de circulaţie

Un cartier întreg din Capitală a devenit un labirint în care se pierd mii de şoferi! Oamenii se plâng că nu mai pot ajunge acasă, după ce autorităţile au schimbat sensurile de circulaţie a zeci de străzi şi alei. Sutele de indicatoare instalate pentru a fluidiza traficul s-au dovedit capcane. 

de Redactia Observator

la 16.09.2019, 21:13

Vezi și

Un cartier întreg din Capitală a devenit un labirint în care se pierd mii de şoferi! Oamenii se plâng că nu mai pot ajunge acasă, după ce autorităţile au schimbat sensurile de circulaţie a zeci de străzi şi alei. Sutele de indicatoare instalate pentru a fluidiza traficul s-au dovedit adevărate capcane. 

Un şofer explică: "Pentru a ajunge acasă fie mă bag pe străduţa asta aici şi ajung printre blocuri, prin nişte zone pe care nu le ştiu nici eu, fie o iau pe lângă Parcul Sebastian unde, am calculat, traseul este cu un kilometru şi 300 de metri mai lung". 

Iar la orele de vârf, asta înseamnă cel puţin un sfert de oră în plus pierdut în trafic. Un labirint în care sunt prinşi mii de şoferi. Nu mai pot ajunge în parcarea din faţa blocului, pe traseul pe care îl ştiau de-o viaţă, după ce Administraţia Locală a schimbat sensurile de mers pe zeci de străzi şi alei. 

Un locuitor din zonă spune că "strada asta, jumate este sens unic, jumate invers. Nu înţeleg. Nu ai pe unde".

Instalarea indicatoarelor a început în urmă cu câteva zile şi cuprinde mai multe cartiere din Sectorul 5.

În această intersecţie, străzile Sebastian cu Novaci, semnul de interzis este ignorat de mulţi şoferi, obişnuiţi de ani de zile să intre pe aici în cartier. În 10 minute, am numărat peste 100 de conducători auto care au încălcat noua regulă de circulaţie. 

Reprezentanţii Primăriei spun că un studiu de trafic a stat la baza deciziei. Scopul final este amenajarea a 18 mii de locuri de parcare, pe străzile cu sens unic. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În următoarele zile, în cartiere vor apărea şi echipajele de poliţie, iar cei prinşi că circulă pe interzis riscă să fie amendaţi cu peste 400 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un cartier din Bucureşti s-a transformat în labirint din cauza semnelor de circulaţie