Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cartierele din țară, cuprinse încet-încet de buruieni. Românii nu vor să le taie, iar asiaticii nu mai pot veni

Bălării cât vezi cu ochii. Cele mai multe dintre cartierele din Galaţi sunt pur şi simplu înecate în buruieni pe care nu le taie nimeni. Cei de la Gospodărire Urbană se plâng de lipsa de personal. Românii nu vor să se angajeze la tăiat iarba și nici asiaticii la care s-a apelat anul trecut nu pot fi aduși din cauza problemelor birocratice.

de Adrian Obreja

la 13.05.2022 , 20:57

Zece din cei 18 angajaţi ai societăţii de gospodărire urbană erau comasați azi pe faleza Dunării, principala zonă de promenadă din Galaţi. Restul oraşului mai are de aşteptat. 

Adrian Obreja, reporter Observator: În cele mai multe cartiere din oraș, iarba și buruienile depășesc jumătate de metru înălțime.

Şi asta pentru că nu e nimeni să le taie. Anunțuri de angajare există. Doritori nu!

Vezi și

Dragoș Magearu, director Gospodărire Urbană: Acum câteva zile am avut o probă cu patru persoane, din patru doar două s-au mai prezentat când trebuia să facă vizita medicală. Din cele două, care au făcut și s-au făcut formalitățile de angajare, una nu a venit deloc, iar cealaltă a venit doar o singură zi. 

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, la spaţii verzi în Galaţi lucrau 30 de muncitori străini. Nu s-a mai putut şi acum

Dragoș Magearu, director Gospodărire Urbană: Din păcate aglomerația foarte mare de la ambasada din India unde se proceseaza vizele pentru personalul care vine din țările asiatice care nu au relație diplomatică deschisă cu România, a făcut să avem întârziere în aducerea celor 40 de persoane din Bangladesh.

Aşa că oamenii se bucură de soare, făcându-şi loc printre buruieni. 

În acelaşi timp, autorităţile din Galaţi spun că nu pot suplini lipsa muncitorilor străini cu orele de muncă pe care ar trebui să le presteze cei aproximativ o mie de beneficiari de venit minim garantat, pentru că mulţi dintre ei au documente care arată că nu pot lucra.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Cartierele din țară, cuprinse încet-încet de buruieni. Românii nu vor să le taie, iar asiaticii nu mai pot veni