Antena Meniu Search
x

Cartuș tăiat cu bomfaierul din curiozitate, în Iași. Un copil a ajuns la spital

Un copil de aproape 14 ani a fost la un pas de a provoca o tragedie în judeţul Iaşi. Adolescentul a ajuns la spital după ce a tăiat cu bomfaierul un cartuş găsit în pădure. Părinţii şi vecinii care au auzit explozia au crezut preţ de o secundă că ar fi explodat o butelie. În urma deflagraţiei, minorul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

de Redactia Observator

la 26.08.2020, 10:40

Vezi și
  • Băiatul a fost curios să afle ce e înăuntrul cartușului
  • Speriați, vecinii au crezut că a explodat o butelie

Incidentul s-a petrecut în localitatea ieşeană Hadâmbu. Copilul se juca la marginea pădurii când a găsit cartuşul.

Băiatul a găsit proiectilul la marginea pădurii. A mers cu el acasă și l-a arătat mai întâi unei mătuşi apoi mamei sale, amândouă i-au spus să îl arunce, însă acesta a fost curios să afle ce este înăuntru.

O curiozitate care îi putea aduce sfârşitul băiatului. Forma neobişnuită a proiectilului a făcut-o pe mamă să nu acorde suficientă atenţie băiatului, ca să poate evita dezastrul.

"A venit cu el acasă, i-a arătat-o mamei lui, mama a zis: ''dă-o încolo, arunc-o'' să vină tatăl lui acasă că el ştie despre ce e vorba, dar el nu a mai aşteptat că s-a dus la menghină şi a vrut să vadă ce este înăuntru", a povestit bunica copilului.

Băiatul ar fi încercat să taie cartuşul cu un bomfaier, când o scânteie a provocat explozia acestuia. Incidentul a avut loc chiar în curtea casei. În gospodărie se mai aflau surorile, dar și mama băiatului.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât vecinii au crezut că a explodat o butelie. Speriată, mama a sunat la 112.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: Urmare a sesizării primite în jurul orei 17:30, poliţiştii au demarat verificările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt și pentru luarea măsurilor care se impun. De precizat este faptul că minorul a fost transportat la spital având nevoie de îngrijiri.

Surse spun că băiatul a ajuns la Spitalul de Copii din Iaşi cu răni multiple în zona capului, la nivelul ochilor, la mână şi la piept. Mai multe aşchii produse prin explozia cartuşului l-au rănit pe copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cartuș tăiat cu bomfaierul din curiozitate, în Iași. Un copil a ajuns la spital