Antena Meniu Search
x

Video Casa cu fluturi exotici, o atracție de neratat la Praid. Exemplarele sunt aduse din America de Sud, Asia și Africa

Sute de fluturi multicolori sunt admiraţi de turişti la singura expoziţie permanentă din ţara noastră. În Praid, Casa Fluturilor este o copie aproape fidelă a atmosferei din grădinile tropicale. 

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 17:59

Vezi și

Nu este vorba de expoziţia de la Viena, la casa de fluturi Schmetterlinghaus de renume mondial şi nici de expoziţia de la Florida, la Butterfly World. Este vorba de expoziţia de la Praid, unde sute de fluturi multicolori, dintre cei mai gingaşi si spectaculoşi, se lasă admiraţi de turişti încă de la intrare.

Turistă: Sunt frumoşi. Venim pentru prima oară, suntem de la Satu Mare. Suntem cu copiii şi e plăcerea lor să vadă expoziţia, este deosebită.

Copil: Foarte frumoşi, coloraţi, mari, mici.

Turist: Sunt specii interesante pe care dacă nu le vezi în fiecare zi la noi în ţară, atunci şi mai mare atracţia.

Pe acelaşi subiect

Cele peste 15 specii de fluturi au impresionat cu coloritul lor

Fluturele Atlas, cel mai mare fluture de noapte din lume, a fost adus zilele acestea aici şi a devenit deja vedetă.

Turist:  Pe o parte are ochiul respectiv şi pe cealaltă parte este verde sau albastru.

Turist:  Sunt frumoşi. E o chestie interesantă ca idee.

Exemplarele ajung aici de la fermele din America de Sud, Asia și Africa, sub formă de crisalide, şi se transformă în fluturi în trei zile. Sunt hrăniţi cu fructe exotice şi li se oferă un microclimat special.

Kilyen Melania - administrator: Coconii sunt agăţaţi, noi ii primim într-un pachet special. Vin din ţările tropicale. Sunt crescuţi coconii, nu sunt prinşi din natură.

Casa Fluturilor de la Praid, deschisă în urmă cu mai bine de 10 ani, este singura expoziţie permanentă din ţara noastră în care puteţi admira fluturi multicolori de aproape. Prețul unui bilet de intrare pentru copii și studenți este de 8 lei, iar pentru adulți 12 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Casa cu fluturi exotici, o atracție de neratat la Praid. Exemplarele sunt aduse din America de Sud, Asia și Africa