Antena Meniu Search
x

Căsătoria după 30 de ani, opțiunea pentru mulți tineri români

Dragostea nu mai ţine cont de acte. Din ce în ce mai mulţi români trec pe la starea civilă mai târziu, adică după vârsta de 30 de ani, sau deloc. Trendul observat de specialişti în ultimii 30 de ani nu înseamnă însă că am devenit un popor de singuratici.

De Antonia Gasparovici la 16.02.2020, 02:08
Vezi și
  • Un sfert din cupluri nu recurg la căsătorie.
  • Media de vârstă la căsătorie a crescut în ultimii ani.

Dragostea nu mai ţine cont de acte. Din ce în ce mai mulţi români trec pe la starea civilă mai târziu, adică după vârsta de 30 de ani, sau deloc. Trendul observat de specialişti în ultimii 30 de ani nu înseamnă însă că am devenit un popor de singuratici. Multe cupluri îşi construiesc o viaţă împreună fără a simţi nevoia să legalizeze relaţia.

Românii se căsătoresc mai târziu. Şi divorţează mai greu. Pentru unii e bine, pentru alţii e.foarte bine.

Chiar dacă fiecare are propriul argument, motivele sunt de cele mai multe ori cam aceleaşi. Şi toate ţin de stilul de viaţă modern. Cuplurile nu se mai leagă acum doar "de gura lumii", ci după luni de convieţuire şi calcule precise.

Aşa se face că, pe la starea civilă trec din ce în ce mai puţine cupluri. Unul din 4 cupluri decide să trăiască împreună fără a semna actele.

Cei care se hotărăsc până la urmă să intre într-o căsnicie, o fac mai târziu cu 5 ani decât o făceau părinţii lor. În prezent vârsta la care tinerii trec prima dată pe la starea civilă, a crescut şi ea: 32 de ani în cazul bărbaţilor, şi 29 în cazul femeilor.

Cu toate acestea, studiile vin şi cu o veste bună. Rata divorţurilor a scăzut uşor.

Tinerii din România nu sunt singurii care fug de căsătorie. Ei urmează de fapt un trend internaţional.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Căsătoria după 30 de ani, opțiunea pentru mulți tineri români