Video Cascada Moceriş, un peisaj de basm. Turiştii au rămas fascinaţi de frumuseţea locului: "Ne-am ambiţionat să vedem această minunăţie; e splendidă"
Dacă intrarea Greciei în carantină vă lasă fără idei de vacanţă, noi venim cu soluţii. Sunt locuri în ţara noastră încă nedescoperite, ţinuturi de o frumuseţe aparte, în care natura sălbatică păstrează încă vie amitirea unei lumi demult apuse. Un astfel de loc este Valea Almăjului. Acolo găsim Cascada Moceriş, un monument al naturii, ce ne aduce aminte de renumita cădere de apă de la Bigăr. Precum surata sa, prăbuşită de curând, Cascada Moceriş are ce oferi iubitorilor de natură şi frumos, şi promite să devină la fel de recunoscută în viitorul apropiat.
De-a lungul văii Almăjului, colibe pitoreşti şi mori de apă răsar din loc în loc şi încântă privirile curioase ale turiştilor. Cei mai mulţi aleg să facă traseul la pas, pentru a se putea bucura în linişte de natura sălbatică.
Turiştii au fost impresionaţi Cascada Moceriş
Drumul îi poartă pe turişti peste dealurile înverzite de la poalele Munţilor Aninei şi până la frumoasa cădere de apă cunoscută drept Cascada Moceriş.
Turist: Cred că mergea şi cu maşina, dar oamenii mi-au spus că merge doar cu maşina de teren. Am renunţat la maşină, că e şi mai sănătos şi o să mergem pe jos să vedem cascada.
Turist: Am parcurs aproximativ 2 kilometri jumate şi cred că mai avem de mers puţin, pentru că încă nu se vede cascada, dar ne-am ambiţionat şi o să mergem până la capăt, ca să vedem această minunăţie de pe Valea Mocerişului.
După nici o oră de mers, în faţă ni se deschide o lume nouă. Verdele crud al mușchiului crescut pe calcar constrastează puternic cu stâncile şi spuma formată de repeziciunea curgerii de apă.
Turist: În sfârşit am ajuns la cascadă. Chiar dacă a fost secetă în această vară, tot este apă la ea. Este o cădere de 12 metri. E splendidă!
O imagine aparte pe care pasionaţii de fotografie, dar şi cei ajunşi pentru prima dată aici, s-au străduit să o imortalizeze.
Prea puțin cunoscută, această perlă de pe valea Mocerișului nu atrage încă mulţi turişti. Lucrurile s-ar putea schimba însă în viitor, datorită unui proiect de reabilitare a drumului ce face legătura între cascadă și sat. Drum care va pune în valoare şi morile abandonate de pe Valea Almăjului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰