Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Casele sașilor din Saschiz, mai cunoscute de străini decât de români

Saschiz, o comună din Mureş, aşezată printre dealuri, este un colţ de rai pentru turiştii mai ales străini. La fiecare pas descoperi o fărâmă de istorie şi sunt fascinaţi de obiceiurile oamenilor. Localitatea a cunoscut o dezvoltare incredibilă după ce pe uliţe şi-a făcut apariţia prinţul Charles.

de Redactia Observator

la 19.04.2019 , 22:34

Saschiz, o comună liniştită din Mureş, aşezată printre dealuri, este un colţ de rai pentru turişti. În special străini. La fiecare pas, aceştia descoperă o fărâmă de istorie şi sunt fascinaţi de obiceiurile oamenilor. Localitatea a cunoscut o dezvoltare incredibilă după ce pe uliţe şi-a făcut apariţia, tot mai des, prinţul Charles. Peisajele pitoreşti, casele cu storuri la geam şi mâncarea pregătită de localnici aduc aici, în fiecare an, zeci de mii de oaspeţi.

Timpul trece altfel în această comună din Mureş. Găsim tradiţionalele case săseşti, care au acoperişuri îmbrăcate în ţiglă.

Saşii din Saschiz pregătesc sărbătorile după reţete vechi

Vezi și

Aşezarea este vegheată de o cetate fortificată ridicată în 1347, dar şi de o biserică a cărei cloponiţă era folosită de localnici pe post de turn de apărare.

Deşi este un muzeu în aer liber, comuna Saschiz ar fi rămas poate necunoscută dacă prinţul Charles nu trecea pe aici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De la vizita încoronată, Saschizul s-a transformat într-o mină de aur. Zona a devenit renumită pentru dulceţurile pe care gospodinele le fac aici după reţete vechi, dar pentru alte produse locale, oferite turiştilor direct din cămară, de la zacuscă, la murături şi fel de fel de salate de iarnă.

Preparatele saşilor din Saschiz, cu produse autentice

Prăjiturile sunt specialitatea gospodinelor, iar turiştii sunt aşteptaţi cu delicatese cu miere şi coşuleţe cu gem acrişor de coacăze sau de agrişe.

De Florii şi de Paşte, miroase a cozonaci pufoşi. O localnică pregăteşte maiaua cu o zi înainte, iar coca frământată este lăsată două ore la dospit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În câteva ore, la pensiune vor sosi oaspeţi din Germania. După cozonaci şi plăcintă, sarmalele  vor ajunge în cuptor. Ca să se topească în gură, sunt "uitate" pe foc cinci ore. 

300 de lei, costul unei nopţi de cazare în Saschiz

Străinii sunt încântaţi de tot ce este vechi, chiar şi pensiunile noi au ceva "stravechi". Ca să păstreze autenticiatea locului, Johannes a păstrat amprenta unei foste şure.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei care vor să petreacă sărbătorile în acest loc liniştit, aflat la 20 de kilometri de Sighişoara, plătesc 300 de lei pe zi, cu demipensiune inclusă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Ştiri sociale » Casele sașilor din Saschiz, mai cunoscute de străini decât de români