Antena Meniu Search
x

Casele a două familii din Neamţ au fost MISTUITE de flăcări! O clipă de neatenţie a unei bătrâne de 90 de ani ar fi putit fi FATALĂ!

Nenorocire pentru două familii din Neamţ, în prag de iarnă. Incendii parcă trase la indigo le-au distrus case.

Vezi și

Nenorocire pentru două familii din Neamţ, în prag de iarnă. Incendii parcă trase la indigo le-au distrus case. Acoperişurile au fost ruinate complet de flăcări care s-au extins.

Bătrâna de 90 de ani a vrut să aprindă focul în sobă cu motorină, însă o clipă de neatenţie a făcut văpaia să izbucnească şi să pună stăpânire pe podul casei acoperit cu carton. În doar câteva minute, acoperişul ardea violent. În satul Conţeşti s-a instalat imediat panica.

Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov: "Când am ajuns noi era jumătate din acoperiş. E corp comun clădirea, dar norocul că bătrâna era scoasă, după aceea a venit băiatul care locuieşte cu dumneaei."

Proprietara a fost scoasă de vecini din casă. A fost preluată imediat de un echipaj de la ambulanţă şi transportată la spital. Suferise mai multe arsuri.

Dumitru Ignat, ISU Neamţ: "Incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi, am avut o victimă, pe bătrână."

Familia rămasă fără acoperiş deasupra capului în prag de iarnă va fi ajutată acum de vecini şi autorităţile locale.

Şi în Borleşti, o familie era alertată de vecini să iasă rapid din casa cuprinsă de flăcări.

Incendiul a pornit de la un coş de fum deteriorat. Oamenii au sunat la 112, mai ales că focul se extindea rapid şi la o anexă din spatele casei.

Pompierii au avut o misiune dificilă în timpul intervenţiei. Şi asta deoarece hidranţii nu aveau... presiune. Nici fântânile nu le-au fost de ajutor.

Adrian Rotaru, ISU Neamţ: "Când am ajuns la locul intervenţiei, incendiul se manifesta generalizat la locuinţă şi s-a extins la grajdul care avea şi fân în pod. S-a încercat alimentarea dintr-o fântână, dar această fântână era dezafectată."

Nimeni nu a ajuns la spital, însă o bătrână a primit îngrijiri medicale în ambulanţă. Pagubele sunt mari, iar locuinţa nu era asigurată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Casele a două familii din Neamţ au fost MISTUITE de flăcări! O clipă de neatenţie a unei bătrâne de 90 de ani ar fi putit fi FATALĂ!