Antena Meniu Search
x

Castelul Bran a ieșit din izolare și își așteaptă turiștii

După două luni de autoizolare, Contele Dracula îşi aşteaptă oaspeţii chiar de astăzi. Castelul Bran nu duce lipsă de turişti dar, chiar şi aşa, cei de acolo caută mereu noutăţi cu care să îi încânte pe vizitatori.

de Redactia Observator

la 05.06.2020, 17:13

Vezi și
  • S-au luat toate măsurile de igienă.
  • S-au instalat dispozitive cu substanțe dezinfectante castel.

Şi acum, după pandemie sunt pregătite surprize şi premii pentru devoratorii poveştilor cu vampiri.

Astăzi a fost prima zi în care turiștii au putut intra din nou în Castelul Bran după perioada de izolare. Cei mai norocoși au primit un tur special, în care ghid le-a fost chiar Vlad Țepeș.

Vlad Țepeș: O perioadă foarte lungă, au trecut de parc-au fost doi ani. Dar ne bucurăm că au trecut şi acum aşteptăm să vină cât mai mulţi vizitatori, îi aşteptăm cu drag şi cu măsuri de siguranţă foarte bine puse la punct.

Pentru siguranţa turiştilor, s-au luat toate măsurile de igienă, iar castelul este unul dintre cele mai sigure din ţară. S-au instalat dispozitive cu substanțe dezinfectante castel şi au fost amplasate coșuri speciale în care se aruncă, în pungi închise, mănușile de unică folosință și măștile.

Bogdana Blamuș – PR Castelul Bran: Vizitatorii pot achiziţiona o mască de la casierie dacă nu au, primesc şi mănuşi gratuit, calcă pe un covor îmbibat cu clor, urmează instrucţiunile de distanţare şi recomandările generale care sunt prezenzte pe panouri pe tot traseul din castelul bran. 

În locurile în care se prevede că traficul de turisti este mai intens administratorii din castel au pus semafoare. 

Pentru siguranța turiștilor, spațiile închise din castel sunt sterilizate periodic cu lămpi cu ultraviolete, iar angajații sunt instruiți de un medic despre măsurile de siguranță. O asistentă medicală verifică la rândul ei zilnic starea de sănătate a personalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Castelul Bran a ieșit din izolare și își așteaptă turiștii