Antena Meniu Search
x

Vezi AICI cat costa masa de Paste

Masa de Paste are preturi piperate. Cel putin un salariu minim pe economie costa distractia. Cam 700 de lei, spun producatorii. Doar mielul se anunta mai scump fata de anul trecut. Legumele, in schimb, si-ar putea pastra preturile

Vezi și

Un miel ca acesta costa aproximativ 300 de lei. La stana, kilogramul de miel in viu costa in jur 15 lei. In magazine, insa, ajunge si la 30 de lei kilogramul. Cu aproximativ 20 de procente mai mult fata de anul trecut.

Pretul ridicat ii face pe multi dintre romani sa renunte total sau partial la pastrama si bunatatile din carne de miel pe care traditia le cere pentru masa de Paste. Nici vinul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Cea mai ieftina sticla costa sase lei dar pretul poate ajunge si la cateva sute de lei pentru sortimentele de lux.

In patiserii, se pregatesc cele mai bune retete de cozonaci si pasca. S-au deschis deja listele de comezi. Patiserii prepara bunatati personalizate pentru fiecare client in parte. Kilogramul de cozonac sau pasca se vinde cu aproximativ 20 de lei.

Ouale costa de la 40 de bani pana la 70 de bani bucata. Iar pretul va ramane acelasi si de Paste, promit producatorii.

Nici pretul verdeturilor nu va creste pana la Paste, spun legumicultorii. O legatura de ridichi costa un leu, salata - doi lei bucata, iar ceapa verde se vinde cu 50 de bani legatura.

Un calcul facut de specialistii din industria alimentara arata ca o masa de Paste plina cu de toate ar putea costa aproximativ 700 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Vezi AICI cat costa masa de Paste