Antena Meniu Search
x

Foto Cât costă o vacanţă de Paşte în Maramureş. Breb, destinaţia preferată pentru experienţe de neuitat

În Maramureş, oamenii se aşteaptă la un Paşte cât de cât normal, fără restricţii. Căsuţele tradiţionale şi-au deschis porţile pentru turişti, iar majoritatea locurilor de cazare sunt deja ocupate.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 28.04.2021, 16:23

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În Breb, cea mai căutată destinaţie turistică din nordul ţării, tradiţiile sunt păstrate cu sfinţenie. Înainte să ajungă turiştii, aici se săvârşeşte un adevărat ritual, pentru ca aceştia să se poată bucura de un Paşte autentic. Lenuţa Opriş s-a apucat de curăţenie dis de dimineaţă. Peste câteva zile, turiştii vor ajunge în odaia tradiţională de la ţară.

Lenuţa Opriş: Iese praful din perne şi soarele le face tare bine. Se fac aşa pufoase, când doarme omul pe ele doarme ca pe un norişor şi visează frumos ca şi pernele astea frumoase aşa făcute de mana mea.

Odată ajunşi în Maramureş turiştii pot trăi o experienţă de neuitat. Se vor întoarce în timp, în satul tradiţional, unde orânduiala trebuie respectată cu stricteţe. Iar sfinţirea bucatelor de Paşte este unul dintre momentele care face parte din ritualurile străbune, păstrate cu sfinţenie.

Pe lângă bucate tradiţionale, turiştii se vor putea bucura şi de o serie de activităţi specifice zonei.

Marius Ceterchi - administrator pensiune: Turiștii pot să viziteze satul cu căruţa cu cai cu zurgălăi, poate să facă vizite la meşteri populari, in functie de interesul fiecaruia. Sunt și sculptori in lemn si cu diverse alte meştesuguri populare.

Una dintre atracţiile principale este atelierul lui Ioan Tiran, devenit obiectiv turistic.

Ioan Tiran - meșter popular: Sunt curioşi să vadă cam cum se face, ce să face. Ne întreabă de obicei în cât timp se face, ceea ce la noi nu poţi să faci, eu ştiu, nu poţi să îţi propui.

În funcție de serviciile alese, pentru o noapte petrecută de Paşte în Maramureş, turiştii plătesc între 250 şi 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cât costă o vacanţă de Paşte în Maramureş. Breb, destinaţia preferată pentru experienţe de neuitat