Antena Meniu Search
x

Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023

Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023. Bonele au devenit tot mai întâlnite în casele românilor în ultimii ani. Majoritatea familiilor au nevoie uneori de ajutor cu copiii și nu dispun de bunici sau alte rude care i-ar putea ajuta.

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 12:09

Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023
Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023 - Shutterstock

Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023. Bonele sunt cea mai optimă soluție pentru părinții care muncesc, au casa în grijă sau pur și simplu au nevoie de puțin timp liber. Salariul acestora este generos în funcție de experiența acumulată, de calificări și recenziile din trecut.

Cât costă o bonă în 2023

Meseria de bonă nu era una foarte căutată în trecut. Și asta deoarece banii oferiți pentru această meserie nu erau prea mulți. Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar salariul unei bone poate să depăşească şi 5.000 de lei, în funcţie de experienţă. 

În Bucureşti

Pe acelaşi subiect

Salariul unei bone în România este de aproximativ 3.460 de lei, scrie gândul.ro. Salariul diferă și în funcție de experienţă şi cerințe. În general, bonele sunt de două feluri: interne sau externe. Iar la calcularea salariilor se mai ține cont de câțiva factori, printre care și intervalul orar, care poate fi full - time sau part - time.  

Spre exemplu, potrivit unui un anunț postat pe portalul Jobble, salariul oferit unei bone, pentru program part-time – București, sector 3, Dristor este de 1500 – 1800 lei, negociabil în funcție de experiență.

În timp ce pe pagina Babysits, tariful unei bone porneşte de la 20 lei şi poate ajunge până la 40 de lei pe oră. 

O bonă filipineză poate avea un salariu până la X lei

Bonele filipineze sunt tot mai căutate în România în ultimii ani. Acestea sunt la mare căutare printre părinţii români, care spun că le preferă şi pentru că sunt răbdătoare şi blânde. În plus, vorbesc cursiv limba engleză. 

Numărul bonelor din Filipine care lucrează în România creşte de la an la an. Potrivit ziarul românesc, cele mai multe bone lucrează în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Constanţa. O bonă filipineză are asigurată în România cazarea, masa, iar salariul porneşte de la 500 de euro. Acasă ele ar câştiga mai mult de 200-250 de euro pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cât costă o bonă în Bucureşti şi în alte oraşe, în 2023