Antena Meniu Search
x

Cât de fericiți sunt românii la serviciu. Ce contează cel mai mult pentru angajații din țara noastră

Angajații mulțumiți sunt mai productivi, iar companiile mari știu bine acest lucru. Iată ce au de făcut angajatorii, pentru a-și menține personalul fericit.   

Angajații mulțumiți sunt mai productivi, iar companiile mari știu bine acest lucru. Iată ce au de făcut angajatorii, pentru a-și menține personalul fericit.   

Un studiu realizat de un site de recrutare arată că peste 60% dintre români se declară fericiți la locul de muncă, notează Agerpres. Românii au fost chestionați în legătură cu pasiunea, echilibrul dintre viața personală și cea profesională sau evoluția în carieră, iar răspunsurile lor au arătat că sunt mulțumiți în cea mai mare măsură de condițiile de care au parte la serviciu. Dar ce contează cel mai mult pentru angajații români și ce îi motivează cu adevărat? Un studiu al aceleiași platforme de recrutare ne relevă răspunsurile lor:

Cei doi factori de importanță majoră pentru cei mai mulți dintre angajați

Un procent covârșitor, de 86%, dintre angajați consideră de maximă importanță aspectul financiar. Salariul și beneficiile obținute la serviciu sunt, așadar, cele mai importante pentru ca angajații să fie mulțumiți și motivați.

Pentru a-și menține personalul mulțumit din acest punct de vedere, companiile pot apela la solutii prin care își pot răsplăti angajații având în acelasi timp parte de câteva avantaja. Astfel de tichete cadou la diverse ocazii – 8 martie, Ziua Copilului, Paște, Crăciun – sunt deductibile și exceptate de la plata taxelor și a impozitelor. Asta înseamnă că angajatorul poate face un gest de multumire la un cost al companiei minim, deoarece compania nu mai plătește taxele sociale pentru aceste tichete, iar angajații nu plătesc pentru ele nici taxe sociale, nici impozit pe venit.

În același timp, angajatorii le pot oferi angajaților un pachet de beneficii foarte atractiv, chiar dacă salariul nu este foarte mare. Din pachetul de beneficii pot face parte asigurarea privată de sănătate, abonamente la săli de fitness, vouchere la diverse magazine, dar și bonurile de masă sau mai nou cardurile de masa.  

Salariații cu studii superioare pun preț pe stimularea abilităților

Românii cu studii superioare consideră prioritară la job stimularea abilităților. Pentru această categorie de angajați este extrem de important să se autodepășească, să facă mereu câte ceva nou și să aibă de învățat. Aceștia reprezintă o categorie de angajați pe care orice companie îi dorește, dar pe care trebuie să-i mențină în interior cu eforturi destul de mari deoarece odată ce simt că se plafonează vor părăsi compania imediat ce se ivește ocazia.

Promovările, proiectele noi, o strategie de resurse umane care să pună accentul pe dezvoltarea profesională a fiecărui angajat sunt doar câteva dintre modalitățile prin care companiile pot să-i mulțumească pe acești angajați.

Flexibilitatea companiei și programul de lucru, factori ce influențează mulțumirea angajaților

Pe locul al treilea în ceea ce privește factorii importanți pentru angajații români se află flexibilitatea companiei și programul de lucru. Programul în ture, precum și lucrul pe timp de noapte sunt aspecte în măsură să afecteze stilul de viață al angajatului, motiv pentru care românii fug de joburile care le impun un astfel de program.

În schimb, posibilitatea de a lucra de acasă este foarte apreciată de angajatori. Din moment ce majoritatea angajaților folosesc în prezent computerul și internetul, aceștia pot lucra de oriunde, fără să fie nevoie să fie la birou. În plus, unele studii au relevat că persoanele care lucrează de acasă sunt mai eficiente și își iau mai puține zile de concediu.

Acestea sunt doar trei dintre aspectele ce influențează mulțumirea angajaților, însă la ele se adaugă și colectivul, relația cu managerul, precum și stabilitatea jobului. Pentru tine ce contează cel mai mult când vine vorba despre locul de muncă?  

Sursa foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cât de fericiți sunt românii la serviciu. Ce contează cel mai mult pentru angajații din țara noastră