Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât de ușor pot fi ademeniți copii, un experiment Observator

În fiecare zi, 8 copii dispar, fără urmă, în România! O clipă de neatenţie din partea părinţilor sau a însoţitorilor poate duce la adevărate drame!

de Redactia Observator

la 08.01.2018 , 22:05

În fiecare zi, 8 copii dispar, fără urmă, în România! O clipă de neatenţie din partea părinţilor sau a însoţitorilor poate duce la adevărate drame! De aceea, oriunde am fi, specialiştii ne recomadă să nu-i scăpăm din ochi pe cei mici. Un experiment al reporterilor Observator Observator a arătat cât de uşor poţi fi ademeniţi copiii chiar la câţiva paşi de părinţi, prinşi cu alte treburi! Psihologii ne sfătuiesc să le explicăm copiilor că orice decizie ar lua, ea trebuie ştiută de noi, părinţii.

Ora 12. Un parc aglomerat din centrul Capitalei. Copii aleargă dintr-o parte într-alta a locului de joacă. Părinţii şi buncii îi urmăresc de la câţiva metri distanţă. Un copil de 7 ani stă retras. Reporterii Observator au vrut să vadă cât de uşor poate fi ademenit un copil cu o bomboană.

După un minut de conversaţie prietenoasă, băieţelul este de acord să plece din parc cu reporterul Observator. Îi spunem asta şi bunicului, care încă nu observase că cel mic discută cu un străin. 

Vezi și

O secundă de neatenţie îi poate costa scump. Acesta este şi primul sfat din partea psihoterapeuţilor! Să ne supraveghem îndeaproape copiii.

Pe acelaşi subiect

Un alt copil din parc ne spune că a învăţat deja lecţia acasă. Nu pleacă cu un necunoscut. 

Mergem într-un alt parc. Îngrijoraţi de ce s-a întâmplat în ultimele zile, părinţii îşi supravegehază atent copii.

Tot psihoterapeuţii recomandă părinţii să-şi încerce copiii prin astfel de experimente. Aşa ei pot afla, pe înţelesul lor, la ce pericole se expun.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Cât de ușor pot fi ademeniți copii, un experiment Observator