Antena Meniu Search
x

Categoriile de risc expuse pericolului reprezentat de coronavirus

Categoriile cele mai expuse pericolului reprezentat de noul coronavirus sunt persoanele care suferă de diabet zaharat, de hipertensiune arterială, fumătorii şi cei care au vârsta de peste 61 de ani.

de Redactia Observator

la 23.03.2020, 15:31

Vezi și

Cele mai importante lucruri în aceste zile este să conştientizăm riscul la care ne expunem atât noi, cât şi persoanele apropiate nouă. Dacă privim toate studiile făcute în ultima perioadă de specialişti şi autorităţi vedem că toate arată acelaşi lucru: categoriile cele mai expuse pericolului sunt persoanele care suferă de diabet zaharat, de hipertensiune arterială, fumătorii şi cei care au vârsta de peste 61 de ani. Şi în România sunt milioane de oameni într-una sau mai multe dintre aceste categorii.

În România sunt 1,7 milioane de români care suferă de diabet zaharat, 4 milioane şi jumătate de persoane cu vârsta de peste 61 de ani şi aproape 6 milioane de fumători. Cei mai mulţi dintre noi suferă şi de hipertensiune arterială- peste o treime dintre români.

Pacienții cu boli cardiovasculare și diabet au un risc crescut de evoluție severă a infecției cu noul coronavirus, potrivit specialiştilor. Unele date sugerează chiar că diabetul ar creşte riscul infecţiei cu noul tip de virus de două până la trei ori.

Cei mai vulnerabili sunt însă cei care suferă de boli cardiovasculare, care au probleme respiratorii cronice şi pacienţii cu cancer.

În România, dintre cele peste 400 de cazuri confirmate, cei care au murit suferau şi de alte boli, precum cancer în stadiul terminal, diabet şi boli cardiovasculare.

Iar profilul ne este confirmat şi de bilanţul sumbru din Italia. În Peninsulă, mai mult de 99% dintre cei care au murit din cauza coronavirusului erau persoane care sufereau deja de alte boli. De asemenea, Italia a făcut profilul primelor 2 mii de victime ale coronaviruslui şi a concluzionat că vârsta medie este de 80 de ani, iar 70% dintre victime sunt bărbaţi.

Dacă ar fi să facem un profil al pacientului la risc în linii mari, acesta ar fi fumător, bărbat şi vârstnic.

În România, potrivit informaţiilor venite de la autorităţi până în acest moment, vârsta medie a celor infectaţi este de 41 de ani. Dar, chiar dacă această categorie de vârsta are un risc mai mic de a dezvolta complicaţii majore, nu uitaţi că virusul poate fi transmis foarte uşor persoanelor vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Categoriile de risc expuse pericolului reprezentat de coronavirus