Galerie foto

Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 18.01.2021, 15:10.
Actualizat: 18.01.2021, 15:10

Un pui de câine a fost abandonat într-o pubelă îngropată, din municipiul Suceava, de o persoană care l-a aruncat la gunoi odată cu resturile menajere. Speriat și zgribulit de frig, patrupedul a fost auzit de un trecător, care a sunat la administrația locală și a cerut ajutor.

Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere

Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere

Facebook/ Lucian Harșovschi

Revoltat de întreaga situație, viceprimarul municipiului Suceava spune că acesta nu e un caz singular şi că abandonarea câinilor pe străzile oraşului este un fenomen.

Imaginile de la salvarea micului patruped au fost postate pe pagina de Facebook a viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi.

Cățelul a fost abandonat printre gunoaie la doar câteva săptămâni de viață

„Abandonat şi nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraş, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. Cu toate acestea, căţelul din imagine a avut şansa ca un trecător să îl audă şi să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare şi Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deşeuri”, a scris Lucian Harşovschi, în postarea publicată pe Facebook.

Potrivit lui Harșovschi, anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea.

De asemenea, datorită colaborării cu Asociația Pro Animals Tina, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate.

”Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail [email protected] În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați. Locul animalelor nu este pe stradă”, a mai scris acesta.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.