Antena Meniu Search
x

Galerie foto Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere

Un pui de câine a fost abandonat într-o pubelă îngropată, din municipiul Suceava, de o persoană care l-a aruncat la gunoi odată cu resturile menajere. Speriat și zgribulit de frig, patrupedul a fost auzit de un trecător, care a sunat la administrația locală și a cerut ajutor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.01.2021, 15:10

  • Cățelul a fost aruncat la ghenă, odată cu gunoiul menajer.
  • Un trecător l-a auzit și, cu ajutorul unor angajați ai primăriei, a reușit să salveze puiul de câine.

Revoltat de întreaga situație, viceprimarul municipiului Suceava spune că acesta nu e un caz singular şi că abandonarea câinilor pe străzile oraşului este un fenomen. 

Imaginile de la salvarea micului patruped au fost postate pe pagina de Facebook a viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi. 

Cățelul a fost abandonat printre gunoaie la doar câteva săptămâni de viață

„Abandonat şi nu oriunde, ci în unul dintre amplasamentele îngropate din oraş, fără milă, asemenea unui gunoi menajer. Cu toate acestea, căţelul din imagine a avut şansa ca un trecător să îl audă şi să facă imediat sesizare către colegii din cadrul Serviciului de Ecologizare şi Gestionare câini fără stăpân, care au recurs la mijloacele necesare pentru a-l putea salva de sub deşeuri”, a scris Lucian Harşovschi, în postarea publicată pe Facebook.

Potrivit lui Harșovschi, anul trecut, 716 câini au fost capturați și duși în adăpostul de pe strada Energeticianului, unde li s-au efectuat deparazitarea, sterilizarea, vaccinarea și microciparea. 

De asemenea, datorită colaborării cu Asociația Pro Animals Tina, 625 de căței au fost adoptați, dintre aceștia 42 în țară, iar 583 în străinătate. 

”Încurajez în continuare adopția din adăpost, aceasta este gratuită și se poate realiza la sediul adăpostului sau printr-o solicitare trimisă pe adresa de e-mail [email protected]. În prezent, în adăpost sunt 287 de câini care așteaptă să fie adoptați. Locul animalelor nu este pe stradă”, a mai scris acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Căţeluş salvat dintr-o ghenă de gunoi îngropată, la Suceava. Fusese aruncat odată cu resturile menajere