Antena Meniu Search
x

Cazinourile și casele de pariuri se redeschid de la 15 iunie

Din 15 iunie, reporneşte şi industria jocurilor de noroc. Cazinourile şi casele de pariuri se deschid, însă doar în anumite condiţii. Jucătorii vor fi separaţi de panouri, iar aparatele vor fi dezinfectate după fiecare client.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 22:44

Vezi și
  • 45.000 de angajați din industria jocurilor de noroc sunt în șomaj tehnic.
  • Statul a pierdut aproape 300 de milioane de euro din cauza modului în care pandemia de coronavirus a afectat industria jocurilor de noroc.

Pandemia schimbă şi regulile jocurilor de noroc. 30 de mii de săli, în care românii joacă ruletă, păcănele ori pariază pe favoriţii din competiţiile sportive, îşi vor deschide uşile. Dar experienţa nu va mai fi ca înainte. 

Momentul când puteam sta alături de un alt jucător va fi istorie. 

Începând cu data de 15 iunie, la mesele de joc se va păstra o distanţă de minim un metru şi jumătate între clienţi. 

Masca va fi şi aici obligatorie, iar fiecare aparat trebuie dezinfectat după fiecare utilizare. La ţară, deschiderea sălilor de pariuri nu este aşteptată cu mult entuziasm. 

În sate, în baruri am fi putut găsi jocuri de noroc. Însă acestea sunt închise în această perioadă şi multe dintre ele vor rămane cu lacătul pe uşă şi după eliminarea acestei restricţii. 

În timp ce unii patroni de localuri se gândesc să renunţe la aparate pentru că este prea complicat, oamenii susțin că "pe de o parte, e bine, pe de o parte, e o tâmpenie. Au pus prea multe restricţii, sunt adunate prea multe".

Epidemia de coronavirus a închis 14.000 de case de pariuri şi 15.000 de cazinouri. Pentru statul român, a însemnat o gaură în buget de 300 de milioane de euro. Iar suma creşte în fiecare zi, 45.000 de angajaţi din industrie fiind in continuare în şomaj tehnic. 

Sorin Constantinescu, consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc: Dacă socotim la un 500 de euro, o medie, la 2300 lei, vorbim de 20 de milioane de euro pe lună pe care statul român i-a suportat pe perioada covidului. Deci, de trei luni închiși, înseamnă 60 de milioane de euro dați din bugetul de stat pentru salariile angajaților. Iar în plus de asta, industria generează cam 60-70 de milioane de euro pe lună la bugetul de stat, deci înmulțit cu trei luni, vorbim de încă 200 de milioane de euro care s-au pierdut la buget.

În tot acest timp, pariurile s-au mutat în online. La nivel european, românii rămân campionii jocurilor de noroc. Industria s-a dezvoltat atât de mult, încât mulţi se confruntă deja cu o dependenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cazinourile și casele de pariuri se redeschid de la 15 iunie