Antena Meniu Search
x

Ce facilităţi au familiile cu 3 sau mai mulţi copii în România

Autorităţile caută soluţii pentru a facilita creşterea numărului de naşteri din România, respectiv încurajarea familiilor să aibă mai mulţi copii, după ce ultimele cifre arată că sporul natural al populaţiei din România se menţine negativ.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 13:28

Familiile cu mulţi copii ar urma să se bucure de tot mai multe facilităţi
Familiile cu mulţi copii ar urma să se bucure de tot mai multe facilităţi - Profimedia
  • 13.242 de copii s-au născut în România, în mai 2023.

În mai 2023, în România s-au născut 13.242 de copii. Asta înseamnă cu peste 2.500 de copii mai mult decât în aprilie 2023, însă chiar şi aşa sporul natural se menţine negativ pentru că, în general, România are o populaţie îmbătrânită, ceea ce s-a tradus, în mai 2023, la peste 20.600 de decese, cu peste 1.000 de decese mai mult decât în aprilie 2023.

În aceste condiţii, autorităţile caută să crească numărul de facilităţi oferite familiilor pentru a le încuraja să aibă cât mai mulţi copii. Asta, evident, pe lângă facilităţile deja existente pentru familiile cu mulţi copii.

Facilităţi de care se bucură familiile cu trei sau mai mulţi copii

Familiile cu trei sau mai mulţi copii se bucură de numeroase facilităţi oferite de diferite autorităţi ale statului. Vorbim despre carduri de reducere la alimente sau combustibil, dar pe viitor am putea vorbi chiar de salarii, mai mici sau mai mari, în funcţie de numărul de copii avuţi. Deocamdată vorbim despre ajutoare băneşti în valoare de câteva sute de lei, dar pe viitor am putea vorbi chiar de salarii adevărate.

Pe acelaşi subiect

Alte facilităţi acordate familiilor cu mai mulţi copii sunt menite inclusiv pentru a ajuta să se achite mai uşor creşa, grădiniţa şi serviciile tip after-school.

Alte beneficii pentru familiile cu trei copii din România

Din ce în ce mai multe beneficii sunt gândite pentru a ajuta familiile cu mai mulţi copii din România. Un beneficiu îl reprezintă, acolo unde este posibil, avantajul de a lucra de acasă, tocmai pentru a permite părinţilor să fie aproape tot timpul alături de copii.

Alte benficii care ar putea veni în ajutorul familiilor cu mulţi copii ar fi reducerea de TVA la produse precum scutece, lapte şi mâncare pentru bebeluşi sau chiar reducerea dobânzilor la creditele imobiliare, tocmai pentru ca familiile cu mulţi copii să se poată bucura de o casă a lor pe viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Ce facilităţi au familiile cu 3 sau mai mulţi copii în România