Antena Meniu Search
x

Parchet, gresie sau mochetă? Ce material să alegi pentru podeaua de pe hol?

Amenajarea holului este la fel de importantă ca în cazul oricărei alte încăperi din locuință și ar trebui să țină cont de anumite reguli.

de Redactia Observator

la 06.02.2020, 12:42

Ce material să alegi pentru podeaua de pe hol - Unsplash

Amenajarea holului este la fel de importantă ca în cazul oricărei alte încăperi din locuință și ar trebui să țină cont de anumite reguli. Coridorul este prima zonă pe care o vede cineva la intrarea în casă, dar este și spațiul de tranzit, așadar ar fi indicat să alegi materiale de calitate pentru amenajarea lui.

Atenția la detalii este esențială, pentru că acestea fac diferența, iar amenajarea holului nu face excepție.

Așadar, dacă nu știi pentru ce anume să optezi - parchet, gresie sau mochetă - îți prezentăm în acest articol avantajele mai multor materiale pe care le poți folosi, astfel încât să găsești cea mai bună soluție pentru locuința ta.

Parchetul

Este una dintre cele mai populare alegeri când vine vorba despre amenajarea holului, mai ales dacă optezi pentru un parchet de calitate. Pe piața de profil ai la dispoziție numeroase modele, culori și materiale de parchet, așadar alegerea celei mai bune pardoseli poate fi dificilă. 

O soluție bună și potrivită pentru hol este parchetul stratificat sau dublu stratificat. Acesta menține un aspect plăcut și asigură un transfer termic ideal, dacă montezi și un sistem de încălzire în pardoseală. Lemnul în general este destul de rezistent în timp și are calitatea de a distribui în mod egal căldura pe toată suprafața.

Dacă ai la dispoziție un buget mai generos pentru amenajarea holului, poți opta inclusiv pentru parchet din bambus. Însă, indiferent ce alegi, specialiștii în domeniu recomandă să cumperi modele concepute special pentru trafic intens, adică un tip de parchet din clasele de trafic 32 (AC4) sau 33 (AC5).

Gresia 

Gresia este o altă opțiune potrivită pentru hol, iar spre deosebire de lemn se zgârie mai greu. Se regăsește într-o varietate mai mare de culori, mărimi și imprimeuri. Poate fi asortată ușor indiferent de dimensiunea holului sau de stilul de amenajare pe care îl alegi.

În plus, există și unele modele care au striații discrete anti-alunecare, extrem de utile, pentru ca tu și familia ta să circulați în siguranță. Cel mai important avantaj al plăcilor ceramice este rezistența, urmată de ușurința întreținerii și curățării acestora. Zona de la intrarea în casă se murdărește destul de repede, așadar ar trebui să poată fi curățată simplu și rapid.

Mocheta

În ultimii ani mocheta a început să fie iar în trend când vine vorba despre amenajarea pardoselii din locuință. Există numeroase modele, culori și dimensiuni de traverse pentru hol și scări, care pot fi adaptate cu ușurință pentru orice spațiu. 

Mocheta asigură un grad sporit de confort și căldură dacă nu ai încălzire în pardoseală și reprezintă materialul ideal pe care poți păși… fără papuci de casă. Dacă optezi pentru mochetă nu va trebui să-ți faci griji vreodată din cauza zgârieturilor, iar în ceea ce privește curățarea ei, aceasta poate fi făcută rapid cu ajutorul unui aspirator bun.

Poți opta pentru numeroase modele de traverse pentru hol în diverse culori sau imprimeuri, care să ofere o cromatică uimitoare și originală în zona de intrare în casă. Opțiunile sunt diverse și probabil nu ai cum să nu găsești un model care să îți placă și care să-ți personalizeze holul.

În concluzie, indiferent de tipul de material pe care îl alegi în final pentru podeaua de pe hol, ar trebui ca acesta să fie de calitate și rezistent, având în vedere că va fi o investiție pe termen lung.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Parchet, gresie sau mochetă? Ce material să alegi pentru podeaua de pe hol?