Antena Meniu Search
x

Ce NU ştiai despre produsele dietetice. Specialiştii explică de ce LACTATELE GRASE sunt MAI SĂNĂTOASE

Persoanele care beau lapte degresat au şanse mai mari să dezvolte Parkinson, arată cercetătorii. Un studiu american a găsit legătura dintre apariţia bolii şi consumarea regulată a produselor lactate dietetice.

Persoanele care beau lapte degresat au şanse mai mari să dezvolte Parkinson, arată cercetătorii. Un studiu american a demonstrat legătura dintre apariţia bolii şi consumarea regulată a produselor lactate dietetice.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia că persoanele care beau zilnic, lapte degresat sau semi-degresat, au cu 39% mai multe şanse să se îmbolnăvească de Parkinson, decât cele care consumă acelaşi produs o dată pe săptămână sau mai rar.

Studiul conţine date adunate în 25 de ani, de la 130 de mii de oameni.

Echipa de specialişti a studiat şi impactul similar al altor produse lactate dietetice consumate des, între care brânză sau iaurt degresat.

Pe acelaşi subiect

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care mănâncă zilnic, cel puţin trei produse degresate prezintă un risc cu 34% mai mare de a dezvolta Parkinson decât persoanele care consumă un singur astfel de produs.

De altfel, specialiştii tind să creadă că toate lactatele cresc riscul apariţiei maladiei, deoarece ar reduce nivelul colestelorului "bun" din organism.

Însă ei sunt de părere că produsele grase sunt mai sănătoase, întrucât grăsimile saturate pe care le conţin contracarează procesul de înlăturare din organism a colesterolului "bun", explică Daily Mail.

Citeşte şi: "Cancerul ar putea deveni o boală ca oricare alta, uşor de ţinut sub control", spun doctorii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ce NU ştiai despre produsele dietetice. Specialiştii explică de ce LACTATELE GRASE sunt MAI SĂNĂTOASE