Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce s-a întâmplat cu femeia din Bucureşti care a încercat să-şi însceneze accidentul

O clipă de neatenţie la volan şi vă puteţi trezi la poliţie, acuzat de lovirea unui pieton. Pe asta a mizat şi o femeie din Capitală, care s-a folosit de celebra metodă accidentul. "Victima" s-a aruncat pur şi simplu în faţa unei maşini şi apoi tot ea a sunat la 112, să anunţe că a fost lovită. Ce nu ştia însă era că intersecţia este supravegheată video astfel că înşelătoria a fost demascată rapid.

de Bogdan Ocnaru

la 26.04.2021 , 20:12

Imaginile au fost surprinse, ieri, în centrul Capitalei, lângă sediul DIICOT, în jurul orei 19.00. O femeie aleargă pe Bulevardul Dacia, pe lângă maşinile oprite la semafor, traversează intersecţia şi caută o ţintă. Un autoturism pe care să plonjeze sau în faţa căruia să se arunce.  

Schimbă brusc direcţia de mers şi se trânteşte la pâmânt pe o trecere de pietoni. Şoferul primei maşini frânează şi opreşte la mai bine de un metru de femeia întinsă pe asfalt. Şi alţi conducători merg în grabă spre presupusa victimă, iar ea le spune că a fost lovită şi nu se simte bine. A chemat şi poliţia, care a început o anchetă. Agenţii au aflat însă repede ce s-a întâmplat. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt DGPMB: "Poliţiştii Capitalei au făcut verificări, iar în urma acestora s-a stabilit faptul că acest accident nu a existat în realitate. Acele imagini au fost foarte esenţiale pentru clarificarea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului". 

Vezi și

Martorii şi camera de supraveghere, norocul şoferului

Pe acelaşi subiect

Dacă n-ar fi existat martori, iar intersecţia nu era supravegheată video, şoferul primei maşini ar fi putut fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Poliţiştii ar fi deschis acest dosar penal, şi ar fi putut să treacă mai bine de un an până când se dovedea că acel conducător e nevinovat şi că nu a atins pietonul. 

Oamenii legii au dus-o pe femeie la un spital de psihiatrie şi este cercetată pentru şantaj. Poliţiştii spun că metoda accidentul a fost folosită de multe ori în Bucureşti, nu însă şi în ultima vreme.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt DGPMB: "De la începutul acestui an nu ne-am mai confruntat cu astfel de cazuri, cazuri de şantaj cu privire la producerea unui accident. Este cunoscut în trecut că exista această practică".

Poate cel mai şocant astfel de eveniment rutier a avut loc în urmă cu un an şi jumătate, pe un drum naţional din judeţul Argeş. Un bărbat a făcut un gest asemănător. A sărit în faţa unui camion şi a fost rănit grav. Şoferul profesionist, deşi nu circula cu viteză, nu a putut să îl evite şi a trecut cu roţile peste el. 

O altă metodă accidentul

Există şi variante ale metodei accidentul, în care sunt folosite maşini. Conducătorii auto depăşesc alte autoturisme şi provoacă intenţionat tamponări, după ce frânează brusc. Legea spune că cel din spate e vinovat pentru că nu a păstrat distanţa regulamentară, iar ca să nu meargă la poliţie, escrocii cer bani victimelor şi le ameninţă. 

Poliţiştii recomandă şoferilor să îşi instaleze camere video la bord. Atunci când nu sunt martori sau sunt apropiaţi ai celor care pun la cale înşelăciunea, este singurul mijloc care îi poate salva de pierderea permisului sau chiar de un dosar penal. 

Bogdan Ocnaru Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Ce s-a întâmplat cu femeia din Bucureşti care a încercat să-şi însceneze accidentul