Antena Meniu Search
x

Cei 8 militari căzuţi la datorie au pornit în ultima misiune

În sicrie acoperite de tricolor. Aşa cum merită eroii. Colegii lor au organizat o ceremonie emoţionantă înainte ca maşinile armatei să-i ducă spre locurile în care se vor odihni.

Vezi și

În sicrie acoperite de tricolor. Aşa cum merită eroii. Colegii lor au organizat o ceremonie emoţionantă înainte ca maşinile armatei să-i ducă spre locurile în care se vor odihni. 

S-a dedicat trup şi suflet armatei. Şi, la numai un an după ce şi-a întemeiat o familie, a ajuns să facă sacrificiul suprem. Maistrul militar Vasile Gădălean. Acasă, la Bonţida, Licuţă - cum îl alintau rudele - a fost primit cu aplauze şi lacrimi.

În Târnăveni, o altă tânără, care trebuia să îmbrace rochia de mireasă, a îmbrăcat haine de doliu. Maistrul militar Constantin-Dorin Filip de 30 de ani a vorbit cu cea care trebuia să-i fie soţie chiar înainte să se urce în elicopterul morţii.

O linişte ucigătoare s-a aşternut aseară la Buzoieşti, când a fost coborât din camionul militar sicriul cu trupul maistrului militar Paul Bădescu. Şocaţi de cele întâmplate, apropiaţii nu au mai avut putere nici să plângă.

Va fi înmormântat astăzi, ca un erou. În curtea bisericii din localitate. Sublocotenentul Andrei-Cătălin Apostol a fost petrecut pe ultima parte a drumului spre casă de peste 300 de oameni.

În ultima misiune, cei opt au pornit, acoperiţi de tricolor, aşa cum se cuvine în cazul eroilor căzuţi la datorie.Pe câmpul de la Stejăriş, urmele accidentului aviatic sunt proaspete. La fel şi amintirile martorilor.

Pe iarba pârjolită, ciobanii au pus o cruce mică. Două ramuri legate cu un şiret. Şi au aprins lumânări.Trei dintre militari vor fi conduşi pe ultimul drum astăzi. Ceilalţi vor fi îngropaţi mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cei 8 militari căzuţi la datorie au pornit în ultima misiune