Antena Meniu Search
x

Cei șapte violatori din Vaslui, eliberați din "neglijență"

Judecătorii i-au eliberat. Procurorii i-au lăsat în libertate. Curg anchetele la Vaslui, în scandalul celor şapte violatori lăsaţi liberi pe străzi, după ce au agresat sexual o elevă

Vezi și

Judecătorii i-au eliberat. Procurorii i-au lăsat în libertate. Curg anchetele la Vaslui, în scandalul celor şapte violatori lăsaţi liberi pe străzi după ce au agresat sexual o elevă

După propriile verificări, Parchetul General a ajuns şi la primele concluzii. Procurorul de caz şi procurorul şef ar fi dat dovadă de neglijenţă! În anchetă, fiecare dintre ei a încercat să se disculpe: au dat vina unul pe celălalt. 

Cei şapte tineri acuzaţi de viol au pus Văleniul pe hartă. Şi au provocat o tornadă în justiţie. Surse din ancheta Parchetului General spun că procurorul de caz, Ingrid Botezatu, n-ar fi contestat decizia instanţei de a-i lăsa liberi pe violatori din gravă neglijenţă. Adică, ar fi nesocotit, cu bună ştiinţă, probele.

Între timp, procurorul de caz şi procurorul şef de la Vaslui dau vina unul pe celălalt. Ingrid Botezatu, acre s-a ocupat de cazul de viol, a declarat că nu a făcut contestaţie după ce s-ar fi consultat cu sefa ei, Oana Magdalena Gurguţă. Superiorul, însă, spune că nici măcar nu ar fi fost informat de caz.

Însă tocmai felul în care a fost aplicată legea e cercetat acum de inspectorii judiciari., sesizaţi de Parchetul General şi de Consiliul Superior al Magistraturii. Cel mai probabil, cei doi procurori vor fi puşi faţă în faţă. În Văleni, însă, nimic nu s-a schimbat. Oamenii sunt împărţiţi tot în tabere. Iar protopopul de Vaslui le-a sugerat celor şapte tineri să meargă la spovedanie.

Distruşi sunt şi părinţii a căror fată a rămas marcată pe viaţă. Tânara de 18 ani nu mai iese din casă, de frică. Drama ei a stârnit reacţii violente în ţară şi în străinătate. Membrii unei asociaţii din Iaşi, conduse de un englez, a mers, zilele trecute, în sat să o susţină pe tânără.

Cei şapte şi tânăra pe care au violat-o se vor întâlni din nou în faţa unui judecător, peste trei săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cei șapte violatori din Vaslui, eliberați din "neglijență"