Antena Meniu Search
x

Video Piaţa muncii din România îşi revine după pandemie: Creşteri semnificative în mai multe domenii de activitate. Cine sunt cei mai căutaţi angajaţi

Piața muncii din România îşi revine uşor-uşor. Cel puțin asta arată datele unei statistici realizate de o platformă de recrutare din țara noastră. Față de aceeași perioadă a anului trecut se înregistrează creșteri semnificative în mai multe domenii.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 17.05.2021, 08:59

Vezi și

Cei mai căutaţi angajaţi de pe piaţa muncii din România sunt inginerii, constructorii şi meseriaşii cu peste 13.500 de oferte de angajare pentru ei.

Şi în acest domeniu vorbim de o creştere semnificativă a ofertelor de până la 71%. Pe locul secund se află lucrătorii din logistică şi producţie cu peste 10.700 de oferte, iar pe locul trei se află şoferii şi curierii cu aproape 8.000 de anunţuri de recrutare.

O creştere a ofertelor de peste 124%, iar pe locul patru vorbim de angajaţii din domeniul ospitalităţii, un domeniu care începe să se relanseze odată cu relaxarea măsurilor de restricţii. Astfel, aceştia au la dispoziţie 3.500 de oferte.

Cele mai multe oferte de muncă au fost  semnalate în luna aprilie în Bucureşti-Ilfov, peste 14.500, Braşov, aproape 5.000, Cluj, cu peste 3.300 de anunţuri de angajare. 

Pe acelaşi subiect

Munca în străinătate, cea mai bine plătită

În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale. Sunt datele unei statistici realizate în baza anunțurilor postate pe un site de recrutare a forței de muncă.

Potrivit datelor, cei mai căutaţi angajaţi din piaţa locală a muncii au fost inginerii, meseriaşii, constructorii,  lucrătorii din producţie – depozit – logistică,  precum şi cei din categoria şoferi – servicii auto – curierat. În aprilie, angajatorii au plătit cel mai bine pentru munca în străinătate, servicii auto, curierat şi pentru servicii medicale.

Astfel, în medie, salariile oferite pentru munca din străinătate au fost de circa 1.800 de euro, cele pentru angajaţii din servicii auto sau curierat ajung la 1.180 de euro, iar personalul medical câştigă mai mult de 1.000 de euro lunar, conform datelor de la platforma OLX.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Piaţa muncii din România îşi revine după pandemie: Creşteri semnificative în mai multe domenii de activitate. Cine sunt cei mai căutaţi angajaţi