Antena Meniu Search
x

Cel mai bogat român e acum cel mai bogat deţinut! Miliardarul Ioan Niculae a fost condamnat definitiv

Omul de afaceri Ioan Niculae are o avere de peste un miliard de euro. Va sta într-o celulă la Rahova doi ani şi jumătate. Miliardarul este acuzat că a făcut sponsorizări ilegale de un milion de euro în campania electorală a PSD din 2009

Vezi și

Omul de afaceri Ioan Niculae are o avere de peste un miliard de euro. Va sta într-o celulă la Rahova doi ani şi jumătate. Miliardarul este acuzat că a făcut sponsorizări ilegale de un milion de euro în campania electorală a PSD din 2009

Înainte să fie închis, Niculae a avut însă grijă să-şi predea averea ameninţată de sechestru celor trei femei din viaţa lui: fiica, fosta soţie şi actuala iubită. 

Miliardarul Ioan Niculae este de aseară un deţinut obişnuit. Va sta la Rahova doi ani şi jumătate într-o celulă. Aseară a fost luat cu duba de la Zimnicea, de pe proprietatea luxoasă de mărimea unui sat. Domeniul se intinde pe 26 de hectare iar pe langacase si anexe cuprinde si cateva mici ferme pentru consumul intern. În gradina cresc arbori chinezesti, si undeva, ne le putem vedea din cauza intinderii acestei proprietati sunt amenajate si trei cascade.

Ioan Niculae este singurul român care a apărut patru ani la rând în topul american al celor mai bogaţi oameni din lume. Cu o avere estimată în 2014 la 1,1 miliarde de euro. A intrat în afaceri imediat după Revoluţie. A început cu agricultura, apoi a continuat cu afaceri în industria chimică. A cumpărat de la stat rafinăria Astra şi Societatea Naţională Tutunul Românesc. Apoi şi-a luat două hoteluri şi un debarcader la Dunăre.

În ultimii ani, Ioan Niculae şi-a împărţit averea ameninţată de sechestru. Prima dată cu Domniţa, femeia de care s-a despărţit după 31 de ani de mariaj. Motivul a fost însă relaţia extraconjugală pe care miliardarul o avea cu Nicoleta Toncea. Cea care i-a făcut un copil şi pe care a făcut-o preşedinte al companiei sale.

Discret cu viaţa personală, miliardarul nu a făcut economii pentru principalul lui hobby. Vânătoarea.

După un safari în Africa a plătit aproape 100 de mii de euro să-i fie trimise acasă animalele împăiate. Printre ele şi un elefant.

Probleme îşi fac şi fotbaliştii de la Astra Giurgiu, echipa patronată de miliardar. Clubul se teme de faliment. Judecătorii au decis că miliardarul a făcut sponsorizări ilegale pentru PSD în campania electorală din 2009. Niculae trebuie să plătească daune de 640 de mii de lei şi alte 11 mii de lei cheltuieli de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cel mai bogat român e acum cel mai bogat deţinut! Miliardarul Ioan Niculae a fost condamnat definitiv