Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cele mai bune praline belgiene făcute de un român!

Sărbătoarea Crăciunului este imediat asociată în mintea fiecăruia dintre noi, cu cele mai alese gusturi! Desigur, dintre ele nu lipseşte cel al ciocolatei. Însă, dacă vreţi să gustaţi o ciocolată excepţională, va trebui să vă faceţi drum prin Cisnădie. Pentru că acolo are laboratorul singurul român care a absolvit cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia.

de Redactia Observator

la 21.12.2016 , 17:21

Sărbătoarea Crăciunului este imediat asociată în mintea fiecăruia dintre noi, cu cele mai alese gusturi! Desigur, dintre ele nu lipseşte cel al ciocolatei. Însă, dacă vreţi să gustaţi o ciocolată excepţională, va trebui să vă faceţi drum prin Cisnădie. Pentru că acolo are laboratorul singurul român care a absolvit cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia.

Începând de la cizmele cu praline, în care sunt diverse praline şi diverse arome şi diverse forme, astfel încât să fie în prag cu sezonul.

"Copiii le doresc şi noi am încercat să le oferim: maimuţele, motociclete, maşinuţe, după care trecem la tablouri, puzzeluri din ciocolată pe care copiii le pot descompune şi compune.", spune Florin Bălan, ciocolatierul din Sibiu.

Vezi și

Realizarea unei figurine este o treabă de fineţe, pe care Florin Bălan a învăţat-o în peste două decenii de muncă. Totul a început după ce a vizitat un laborator de ciocolată din Olanda. Încântat de ce văzuse, s-a înscris la Academia de Ciocolată. Nu din Olanda, ci din Belgia, iar după ce a absolvit cursurile şcolii, şi-a deschis propriul laborator.

Pe acelaşi subiect

Acum este capabil să onoreze orice tip de comandă, indiferent cât de complicată. 

"Îşi doresc produse foarte bine realizate, personalizate, începând de la ciocolată cu diverse arome să fie în pas cu sezonul, să aibă un pic de scorţişoară, un pic de piper roşu, cu piper de madagascar un anumit tip care să aducă aromă acestui sezon.", îşi prezintă ciocolatierul bunăţile de Crăciun.

Însă, în afara gustului deosebit, clienţii îşi doresc şi dulciuri făcute cu mare atenţie pentru detalii. 

Sibianul este singurul român care a urmat cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia. Iar pentru realizarea ciocolatei foloseşte numai ingrediente importate din Belgia, Franţa şi Olanda.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Amenzi până la 50.000 de lei pentru postări politice pe rețelele sociale. Sunteţi de acord cu această măsură?
Observator » Ştiri sociale » Cele mai bune praline belgiene făcute de un român!