Antena Meniu Search
x

Cele mai bune praline belgiene făcute de un român!

Sărbătoarea Crăciunului este imediat asociată în mintea fiecăruia dintre noi, cu cele mai alese gusturi! Desigur, dintre ele nu lipseşte cel al ciocolatei. Însă, dacă vreţi să gustaţi o ciocolată excepţională, va trebui să vă faceţi drum prin Cisnădie. Pentru că acolo are laboratorul singurul român care a absolvit cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia.

Vezi și

Sărbătoarea Crăciunului este imediat asociată în mintea fiecăruia dintre noi, cu cele mai alese gusturi! Desigur, dintre ele nu lipseşte cel al ciocolatei. Însă, dacă vreţi să gustaţi o ciocolată excepţională, va trebui să vă faceţi drum prin Cisnădie. Pentru că acolo are laboratorul singurul român care a absolvit cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia.

Începând de la cizmele cu praline, în care sunt diverse praline şi diverse arome şi diverse forme, astfel încât să fie în prag cu sezonul.

"Copiii le doresc şi noi am încercat să le oferim: maimuţele, motociclete, maşinuţe, după care trecem la tablouri, puzzeluri din ciocolată pe care copiii le pot descompune şi compune.", spune Florin Bălan, ciocolatierul din Sibiu.

Realizarea unei figurine este o treabă de fineţe, pe care Florin Bălan a învăţat-o în peste două decenii de muncă. Totul a început după ce a vizitat un laborator de ciocolată din Olanda. Încântat de ce văzuse, s-a înscris la Academia de Ciocolată. Nu din Olanda, ci din Belgia, iar după ce a absolvit cursurile şcolii, şi-a deschis propriul laborator.

Acum este capabil să onoreze orice tip de comandă, indiferent cât de complicată. 

"Îşi doresc produse foarte bine realizate, personalizate, începând de la ciocolată cu diverse arome să fie în pas cu sezonul, să aibă un pic de scorţişoară, un pic de piper roşu, cu piper de madagascar un anumit tip care să aducă aromă acestui sezon.", îşi prezintă ciocolatierul bunăţile de Crăciun.

Însă, în afara gustului deosebit, clienţii îşi doresc şi dulciuri făcute cu mare atenţie pentru detalii. 

Sibianul este singurul român care a urmat cursurile Academiei de Ciocolată din Belgia. Iar pentru realizarea ciocolatei foloseşte numai ingrediente importate din Belgia, Franţa şi Olanda.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cele mai bune praline belgiene făcute de un român!