Cele mai bune sarmale de Crăciun sunt cele făcute la ceaun
Oricât de iscusite ar fi mamele sau bunicile noastre, gustul celor pregătite în cantităţi industriale pare că nu poate fi egalat. O recunosc chiar doamnele.
- Cristina Bălan vrea să îl aducă pe Elon Musk în faţa unui juriu. "Are tupeul şi nesimţirea să mintă"
Oricât de iscusite ar fi mamele sau bunicile noastre, gustul celor pregătite în cantităţi industriale pare că nu poate fi egalat. O recunosc chiar doamnele.
Sarmalele aburinde se odihnesc în ceaune imense. Sunt stropite cu bulion şi gâdilate de bucăţi de şuncă afumată. Au alături mămăliga fierbinte.
Sute de piteşteni s-au înfruptat din ele. Cinci mii de sarmale au fost rulate cu grijă de zeci de bucătari. N-a fost o muncă uşoară dar rezultatul a fost pe măsură.
- Grădinița ca spațiu de echilibru: o educatoare din Bacău a devenit un reper pentru părinți și colegi, și a...
- Evenimente în Bucureşti, vineri 18 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- 18 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 18 aprilie, Sfântul Cuvios Ioan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul. Sărbătoare importantă în calendarul...
- Evenimente în Bucureşti, joi 17 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
Oamenii s-au aşezat la coadă de dimineaţă. Şi au aşteptat răbdători să primească porţia de sarmale cu mămăligă şi ardei iute alături.
Dintotdeaua, când mănânci în altă parte de cazan, de restaurante, sarmalele se pare că sunt mai bune când sunt făcute în cantităţi mai mari şi se pare că oamenii le apreciază.
Atât de mult încât unii au stat ore întregi la coadă pentru o porţie. Au fost, în total, două mii de caserole cu mâncare şi s-au împărţit mii de pahare cu ţuică.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Nu se mai pot adăuga comentarii la acest articol