Antena Meniu Search
x

Video Cele mai tari trucuri pentru a evita furturile din autoturisme

Cine nu deschide ochii, deschide punga. Este proverbul care se aplică perfect în cazul proprietarilor de maşini neatenţi care cad în plasa hoților. Ispitele sunt lucruri personale de valoare, lăsate la vedere. Iar furturile din autoturisme au crescut în anul pandemiei.

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 16:48

Vezi și

„Lasă puțin geamurile crapate, adică deschise, uită să închidă, mai nesupravegheate”.

Asta fac mulţi şoferi care se trezesc apoi victime ale hoţilor din autoturisme. Culmea, cei mai mulţi sunt conștienți că trebuie să fie atenţi la astfel de detalii, dar. nu cred că li se va întâmpla tocmai lor.

Vă informăm să nu le lăsaţi la vedere, sau autoturismul să fie parcat într-un loc cât mai sigur şi de ce nu să vă instalaţi şi un sistem cât mai sigur antifurt. Și nu sunt singurele sfaturi de care trebuie să ținem cont.

Mare atenție atunci când parcați mașina

Luminița Georgescu, IPJ Maramureș: “Este de preferat să parcheze pe timp de noapte în zone iluminate, de asemenea atunci când fac cumpărături când îşi aranjează lucrurile cumpărate în portbagaj să nu lase în habitaclu bunuri la vedere, sunt tentante pentru hoți”.

Iar numărul cazurilor de furt din autoturisme a crescut în ultima perioadă. De exemplu, în județul Maramureș, în primele două luni din 2020 au fost înregistrate 17 cazuri. Anul acesta - 31.

„Nu ar trebui să lase în maşină nimic. Nici chiar actele. Şi atunci nu l-ar mai tenta pe hoţ să fure, să spargă. E păcat că sparge un lucru bun”.

Şi numărul cazurilor de furt de combustibil a crescut, iar poliţiştii au sfaturi legate şi de asta. Le recomandă proprietarilor de mașini să își monteze pe rezervor un sistem antifurt.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Cele mai tari trucuri pentru a evita furturile din autoturisme